Ordu ili Ünye ilçesi Müftüsü iken Hakkâri Müftülüğüne atanan Sayın Hüseyin Okuş’u makamında ziyaret ettik. Kısa sohbetimizde kendisinden müftülük olarak Hakkâri için yaptıkları ve yapacaklarından kısaca bilgiler derledik.

Genç ve dinamik Müftümüz göreve gelir gelmez temeli 2023 yılında atılan ilimizin en eski camilerinden biri olan ve depreme dayanıksız olması hasebiyle yıkılıp yeniden yapılmaya başlanan Hacı Sait Camiinin inşaatına el attı. Kısa sürede camiinin kaba inşaatını bitirdiklerini ve şu an için üç kat üzerinden yapılması tamamlanan caminin alt katı bir kurumsal firmaya kiralandığını söyledi. İkinci katı 250 kişilik öğrenci etüt merkezini tamamlayarak kısa sürede üniversite ve orta öğretim kurumları sınavlarına hazırlanacak öğrencilerimize Valiliğin koordinesinde ve onların belirleyeceği öğretmenler vasıtası ile kurs ve etüt merkezi olarak hizmet vereceklerini anlattı. Öğrenci etüt merkezinin yazın okulların tatile girmesiyle Kur’an Öğrenmek isteyen öğrenciler için kurs olarak faaliyetlerine devam edeceğinin altını çizdi.

Bu arada Öğrenci Etüt Merkezini daha sonra ziyaret ettiğimizde öğrenciler için nezih ve ferah bir ortam içerisinde birkaç derslikten oluşan, tek kişilik tüm öğrenci çalışma masa ve sandalyelerinin hazır olduğu, yerlerinin halılarla kaplı olduğu, yazı tahtaları ve kaynaklar için kütüphaneleri, dinlenme odaları ve WC’lerinin çok donanımlı olduğunu gözlemledik. Bu çalışmalardan dolayı Müftü Okuş’u kutluyoruz.

Cami2

Camiinin mefruşat ve gerekli tüm donanımların tamamlandığını, bunların kurumunun zaman alacağı için programlarının Ramazan ayında Hacı Sait Cami ve Üniversite Camiinin ibadete hazır hale getirileceğini söyleyerek Hacı Sait Camiimizin 750 ve Üniversite Camiimizin ise 2000 kişilik cemaat kapasiteleri olduğunu anlattı.

Müftülük olarak il merkezinde 326 ve ilçelerle beraber 950 personelle halkımıza hizmet ve dini vecibelerinde yardımcı olduklarını sıralayarak her ilçede ve il merkezinde 1 erkek ve 1 kız öğrencilerin Hafızlık Kuran Kurslarının bulunduğunu anlattı. Hafızlığın Cennet bülbülleri olduğunu anlatan Müftü Okuş bunların sayılarının arttırılması için çalıştıklarını ve şu an hafızlıkta okuyan kız ve erkek çocuklarımızın sayısının 410 olduğunu, merkez ve ilçelerdeki medreselerde eğitim gören öğrenci sayılarının da 250 olduğunu hatırlattı. Bunların gider ve masraflarının hayırsever vatandaşlarımızca karşılandığını söyledi.

Kapılarının her daim vatandaşlara açık olduğunu gerek dini hususlarda ve gerekse diğer konularda vatandaşların yanında ve hizmetinde olduklarını vurgulayarak tüm Hakkâri Halkımıza mutluluk ve sağlıklı bir yıl dilediler.