2019 yılında nihayet kentimize de doğalgaz geldi.

Neredeyse ülkemizin bütün kentlerine geldikten sonra çetin soğuk ve yağışlı geçen kış ayları ve sürekli artan nüfusuyla evlerde ve işyerlerinde yakılan kalitesiz ve kötü kömür yüzünden pis hava solumak zorunda kalan halkımızın nihayet yüzü gülecek diyorduk ki;

Maalesef doğalgaz dağıtım işini üstlenen yetkili firma Akmercan aradan geçen üç yıla rağmen hala tahminen şehrin % 30’na ancak doğalgaz verebilmiş.

Tabii, kentimizin doğal yapısı ve arazinin engebeli olması ve yerleşim yerlerinin dağınıklığı her ne kadar zorluk çıkarsa da edindiğimiz izlenim, vatandaşların şikayetleri doğalgaz firmasının işi sanki biraz rölantide götürdüğü bazen ana caddeler üzerinde olan binalara dahi karayolları ile olan ihtilafını gerekçe göstererek hala yapmaması vatandaşı zor durumda bırakıyor.

Mesela Karayolları tarafında Halife Derviş Mahallesi sakinlerine binaları yol üzerinde olmasına rağmen hala doğalgaz götürülmemiş ve hala ne zaman götürüleceği de meçhul.

Merzan Mahallesine götürülmüş lakin bazı evler uzak diye ara sokaklara götürülmüyor.

Küçük Sanayi Sitesi ve yakınlarındaki mahallelere hala götürülmemiş.

Belediyenin doğalgaz hattı ile bozulan yolları kendilerinin tamir edeceği, Karayollarının da yine bozulan yolların tamiri için diğer illere nazaran düşük bir ücret talep etmesine rağmen hala mahalle sakinlerine verdikleri dilekçelere istinaden,

‘’Talebiniz incelenmekte olup, Hakkâri ili merkez ilçesi Halife Derviş Mahallesi Fidan Hanım Caddesi üzerinde bulunan ev ve işyerlerinin 2022 yatırım programında bulunmadığı’’ bildirilerek ve hiçbir bahane bulamadan taleplerinin karşılanmamasını doğrusu garipsedik.

Yani demem o ki, Akmercan firması Hakkâri ve Şırnak illerini görüp ona göre doğalgaz dağıtımını üstlenmiş olduğunu tahmin ediyoruz.

Hakkâri’nin tabiat şartlarını bilerek işini üstlenen firmanın şimdi bahanelerle insanlarımızı mağdur ederek işi uzun süreye yayması, bazı kurumları bahane ederek işi yapmaması yatırım programını bahane ederek yapmaması halkın tepkisine yol açıyor.

Zaten kış mevsimi uzun süren kentimizin hem havasının kötü kömürle daha da solunamaz hale gelmesi, hem de geçen yıldan başlayarak astronomik olarak artan fiyatlar karşısında alım gücünün azalması nedeniyle kömür almakta çok ama çok zorlanması bilmem yetkililerinin dikkatini çekmiyor mu?

Yoksa Akmercan firması halkımızı umutlandırıp işi keyfe keder yapma peşinde mi?