10 Ağustos 2023 tarihinde Kütahya ilinden Hakkari`ye atanan Vali Ali Çelik, göreve başladığı tarihten beri Hakkari halkının hiç alışık olmadığı bir portre çizmeyi başardı.

Hakkari ilimiz, yıllarca yaşanan olayların getirdiği sıkı güvenlik politikalarıyla anılıyordu. Hakkari ile ilgili hemen hemen her gün olaylı haberler yerel eve ulusal basına yansıyordu.

Hakkari il ve ilçeleri, ülke genelinde mahrumiyet bölgesi, sürgün şehri olarak biliniyordu. Ülkenin diğer illerinden Hakkari’ye tayini çıkan memur, öğretmen korku içinde gelmek zorunda kalıyordu.

Bu algıyı yıllarca kırmak pek kolay olmadı. Hakkarililer her ne kadar buralar güzel ve güvenli bir şehir dese de insanlar basında gördüklerine önem verdi.

Hakkari'ye atandıktan sonra Sayın Valimiz Ali Çelik, göreve başladığı ilk günden beri sıkı güvenlik politikalarını esnetip halkın arasına karıştı. İlin en ücra köşesine bizzat giderek köy halkına misafir oldu, sorunlarını dinledi. Dağın başında koyun otlatan çobanın çayını içti, hastaları, yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Bazen bir kahvede oturup  gençlerle sohbet etti, bazen de insanların acısını paylaşmak üzere taziyelerde bulundu.

Çelik, validen öteye halktan biri olduğunu gösterdi. Halk nezdinde bu pek alışık olmayan bir durumdu. Bir valinin, herhangi bir mahalleye giderek tandırda ekmek pişiren bayanlara misafir olması, pişirdikleri ekmekten yemesi veya bir köye gidip koyun sağan bir berivandan bir tas süt içmesi, Cilo-Sat dağlarına çıkıp nergiz çiçeği toplaması, kayak merkezinde halkla kayak yapması, valiliğin kapılarını halka açıp sorunlarını dinlemesi Hakkari halkı için alışılmadık bir durumdu.

Vali Çelik göreve başladığı günden beri çok değişik bir portre çizdi. Hakkari halkıyla bürokrasi arasına bir sevgi bağı kurmayı daha şimdiden başardı. Artık ülke genelinde Hakkari İlimiz buzullarıyla, kayak merkeziyle Berçelan Yaylasıyla, Zap suyunda rafting su sporuyla tanınmaya başlandı. Daha şimdiden Hakkari halkının gönlünde taht kurmayı başaran Vali Çelik nasıl ki, Erzincan Valisi  Merhum Recep Yazıcıoğlu yıllardır yaptıklarıyla unutulmadıysa ve Süper Vali olarak hep hatırlanacaksa, gün gelecek Vali Ali Çelik, hep öyle hatırlanacak ve Hakkari’nin bir köşesinde ismi hep anılacak.