Bu yıl Hakkari’nin uğurladığımız,  en güzide, en  yakışıklı, en  beyefendi, en kıymetlileri kervanına Seyfi Gültekin dayımız da katıldı.

Hakkari bir büyüğünü daha kaybediyor.

Kötü bir yıl... İlimiz ve ülkemiz açısından kayıplarımızın çok fazla olduğu bir yıl...

Nasıl bir eğitimden geçmişti. Diplomat gibiydi...

Her zaman resmi ve ciddi bir adam.

Az konuşurdu konuştuğunda ikna kabiliyeti yüksek, devlette kıymeti yüksek, ailesinde kabilesinde, aşiretler ve ağalar arasında  yeri bilinen, değer verilen, kıymeti yüksek bir Hakkarili, heybetli bir kişilik, sert bakışlı bir kişilik  ve  duruş ve   giyim  ve kuşam ile tam bir manşer.

Galiba, Van ilinde  Cumhuriyet döneminin  ilk lisesinde okumuş, o dönemin ilk lise mezunu  Hakkarililerden idi.

Akrabalığına da sohbetine de doyulmaz, bir o kadar naif ve nazik bir "Hakkari Beyefendisi" tam da uyuyordu tarif Seyfi Amcaya, 

Kibarlık, şıklık, zarafet  adeta onun icadı, Gardrobunda Türkiye'nin en fazla kat, takım elbise sahibi olan Hakkariliyi kaybettik.

Halamız ile bir bütünlüklü bir debdebe evlerde büyüdüler. sofrası tertibi düzeni darbe mesel hanedan evler... Kasır kültürü...

Köyü vardı, yaylası, mezrası koyunları, atları olan debdebe evler, İran, Irak Türkiye üçgeninde devasa bir kültür biriktirmiş bir aile kadim Colemergi Mala Zade kabilesinden Gültekinler ve  son 70 yılın en öndeki ismi  Seyfi Gültekin ile tamamladı.

Oğlu Orhan, hem halamızın  oğlu hem de deste bıra bu günkü deyimi ile  "kanka"  olarak büyüdük.

Gençliğimizde en rahat ettiğimiz, rahat gittiğimiz  evimizdi. sınırsız hoşgörü ve ağırlama vardı o evde... 

Resmi ciddi görüntünün altında evde "Hulusi Kentmen" rolünde,  evde babacan hoş sohbet, güçlü bir espri sahibi idi Seyfi Amca.

Bir o kadar şiir şarkı ve Destan bilen bir o kadar doğaçlama Destan üreten bir edebiyatçı yanı da vardı. Destexank,  "sofrası geniş"  sahibi misafir ağırlama konusunda en ön aile idi. destexank sahipliğini en güzel yapan Hakkariliidi.

İz bıraktı, yer bıraktı, kadir kıymet bıraktı, duruş bıraktı, mertlik bıraktı bıraktı da gitti.

Seyfi  Xalo'yu çok özleyeceğiz.

Cenazede ve taziyesinde bulunmak görevimdi biliyorum. Akrabalar beni bağışlasınlar. Uzakta güzel dayıyı Allah’ın rahmetine uğruyorum.