Hakkari kenti her yıl onlarca hanenin göç etmesine rağmen nüfusu sürekli artan ve işsizi bol bir kent. Kent yaklaşık 20 yıldan bu yana hükümetlerden herhangi istihdam arttırıcı yatırım almadığı gibi iki ülkeye sınırı olmasına rağmen sınır ticareti Özal hükümetleri dönemine oranla arttıramadı buna mukabil sınır ticareti hemen hemen azaldı denilebilir.

Okullaşma oranı da tersine artmadı azaldı, üstelik bazı okullar her ne hikmetse Emniyete Müdürlüğüne devredildi (Örn.Süleyman Demirel YİBO).

Nitelikli ve yeterli öğretmen eksiğimiz de var. Köyler birleştirilerek taşımalı eğitim diye bir garabet icat edilerek hem öğrencilerin hayati tehlikeye atılarak köylerarası kış mevsiminin zorlu coğrafyada kötü yollarda seyahat ettirilerek öğrencilerin kimyası bozulmasına sebebiyet vermekte, hem de eğitimin kalitesinin düşürülmesine olanak sağlamaktadır.

Düşünün 20 yıldan fazla bir sürede iktidar olacaksınız sizin oy deponuz olan ilçesinin yolları hala 60 yıl öncesinin yol güzergahı, köylerinin yolları ise toz-toprak.

Bu okullardan mezun olan binlerce genç liseye üniversiteye gidiyor. Lise ve üniversiteye gidip de mezun olan fakat iş bulamayan yüzlerce binlerce gencimiz var. Kent merkezi ve ilçelerimizde maalesef ne bir iş sahası ne de gençlerin boş zamanını geçirecekleri sosyal alanlar yok. Üstelik başta Yüksekova ilçemiz olmak üzere uyuşturucuya alışan-alıştırılan bir sürü gencimiz var maalesef.

Kentte üniversite var lakin 2008 yılında kurulmasına rağmen hala yerleşkesi tam bitmemiş rektörlük binası başka yerde yerleşke ayrı yerde. Okulun bir tek yazılı eseri yazacak bir öğretim üyesi maalesef yok ve hala mezun ettiği öğrencilerden kentimize ve ülkemize katkı sağlayacak herhangi bir akademik başarı da söz konusu değil.

Sırf ülkede her şehirde üniversite olsun diye Hakkari'de de üniversite açıldı lakin profesör sayısı bir elin parmaklarından daha az.

Varın gerisini siz düşünün bu üniversitenin bugün be gelecekte Hakkari'ye ve ülkeye ne kazandıracağını.
Üstelik Üniversite Hakkari'nin kalkınması gelişmesi için gerekli altyapıyı hazırlayacağına torpille adrese teslim kadro ile anılması doğrusu bizi rahatsız ediyor.

Hakkari'nin kalkınması ekonomik göstergeleri madenleri hayvancılığı tarım ürünlerini iki komşu ülkeye sınırı hasebiyle sınır ticareti konularında rapor hazırlama ve STK'larla işbirliğini maalesef gerçekleştiremedi.

E hal böyleyken işsizliği azaltma projesi de İŞ-Kur üzerinden gerçekleştirilmek zorunda kalınıyor hükümetçe. O da torpil ve iktidara yakın olan insanların işe yerleştirilmeleri söz konusu. Peki sade vatandaş ne yapıyor? Onların da psikolojisi bozuk işi olanında olmayanın da intihar ettiği bir kent haline geldik.