REKTÖR PAKİŞ ÜNİVERSİTE BİNALARINI SATIYOR

Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş Hükümetten aldığı ödeneklerle Kıran Mahallesinde Hakkari Üniversite Zeynel Bey yerleşkesine görev yaptığı bu yedinci yılda ancak iki bina yapması ve yaptığı binalara da yol yapmaması, bunun üstüne ödeneksizlikten yakınarak Kayacan Caddesindeki binaları satması kamuoyunda tepki topladı.
Prof. Pakiş, hükümetten gelen ödenekle bina yapacağına, Üniversiteye ait çarşı merkezindeki binaları satıp meslek yüksekokulu binasını yapmak istemesi bizce acizliğin göstergesidir.
Yani hükümet Üniversiteye gerekli ödeneği sağlamayacak siz de kendi mülkünüzü satıp öyle bina yapacaksınız.

Üniversite yerleşkesinde 2021 yılında bitmesi gereken inşaatlar hala teslim edilemedi ve buralarda eğitim de verilemiyor. Akademisyenler de 5-10 kişi bir arada derse hazırlık yapıyor. Buna rağmen okul binaları eksik olmasına rağmen ve eğitimin aksamasını bile bile Kaya an caddesindeki binaların satılması akla ziyan soru işaretleri dolu bir üsullen sanki bir şirketin malı gibi satılmak isteniyor.

Bu duyulmuş, görülmüş şey midir?
Bu ilin Valisi, siyasi partileri, STK’ları niçin sessiz?
Üstelik Rektör Prof. Pakiş gelen ödeneklerle ikinci etapta iki bina ancak yapmış. Sadece İlahiyat Fakültesi ve Merkezi Derslik yapılmış.
Ortada öğrencilerin ders göreceği Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakülteleri binaları hala yapılmamış.
Bu okulları kazanıp Hakkâri’ye gelecek öğrenciler nerede okuyacak?
Üstelik Kayacan Caddesindeki kendi mülkü olan ve öğrencilerin eğitim gördüğü binaları da satıyorsan, yeniden bina mı kiralayacak Hoca?
Ya bu işlerin bir planlaması yok mu?
Çölemerik Meslek Yüksek Okulunun acilen yıkılması mı gerek. Orada okuyacak öğrenciler nerde eğitim görecek?
Bu binalar Hakkâri’nin en değerli bina ve arsalarıdır.
Binalar ve arsalar ile ilgili fiyatı nasıl belirlemiş Rektör?
Meslek Yüksek Okulunda kaç bina yapacak ve bunların maliyeti ne?
Hükümet, Üniversiteye birkaç bina yapımı için 50-100 trilyon para vermekten aciz mi?
Prof. Pakiş Üniversite yerleşkesinde sadece ilahiyat Fakültesi ile Merkezi Kütüphane yaparak bu kente okuyacak öğrencilere nerde yer bulacak?
Yıllarca bu kentte üniversitenin kendi malı olmadığı için kiralama ile öğrencilere eğitim vermeye çalışan Rektörler şimdi kendi malını da satıp tekrar yüksek ve fahiş fiyatlarla bina mı kiralayıp öyle mi idare edecekler?
Bu aklı başında bir idarecinin yapacağı iş midir Allah aşkına.
Hem okul binası yok, hem de kendine ait binaları güya ‘’YÖK'ten Ödenek alamıyoruz’’ bahanesine sığınıp onları satacaksınız.
Böyle yönetim mi olur?
Böyle idareci mi olunur?