Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kütahya Valiliğinden Hakkâri Valiliğine atanan genç Valimiz Sayın Ali ÇELİK’e “Hoş Geldin” diyor görevinde başarılar diliyoruz

Sayın Valimiz ilk icraatıyla önceki valilerden çök farklı bir yol izleyerek dikkatleri çekti.

21 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacağı Hakkâri Valisi görevine kutlama için çiçek gönderilmemesini, isteyenlerin Hakkâri Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağışta bulunmalarını istemiş ve böyle bir talepte bulunmuştur

Her Vali veya her kuruma atanan bürokrat için kutlamaya mutlaka çiçek yollamak, çiçek göndermek yıllar yılı adettendir. Bu da bürokratın mekânını aşırı bir şekilde doldurmakta, israfa yol açmakta (her ne kadar çiçekçiler para kazanıyorlarsa da) birkaç gün veya bir iki hafta kalan çiçekler ya dağıtılmakta veya heba olmakta idiler.

Tutar olarak yüklü bir meblağın tuttuğu bu durum çoğu kez gözden kaçmış ve bu israf ve yağcılık serüveni yıllarca süregelmiştir.

Çoğu zaman da kimin çiçeği daha gösterişli, kimin çiçeği daha önde, kimin çiçeği daha pahalı veya kimler çiçek gönderdi “ laf furyası” konuşa gelmekte idi.

Öncelikle Sayın Valimiz Ali ÇELİK beyefendi buna mahal vermediği için ve SYDV’na önemli bir maddi katkı sağlattığı için yürekten kutlarız. Mütevaziliğinin ve israfa karşı oluşunun ilk göstergesi bu olsa gerek.

Hakkâri’ye gelen her vali bir şekilde anılmış ve birkaçı da Hakkâri tarihine, yaşantısına renk ve canlılık katmıştır. Ne yazık ki birçoğu da unutulmuş ve kendisinin hatırlanacağı bir eseri ortaya koymadan buradaki valilik görevini sonlandırmıştır.

Hakkâri hizmete en çok ihtiyaç duyulan illerin başında gelmektedir. Türkiye’nin en doğusunda ve iki komşu devlete sınırı bulunan bir yerin halen işsizlik sorunu yaşanıyorsa, halen iki devlete olan sınır ticaretinde vatandaş yeterince yararlanamıyorsa, burada durup düşünmek ve “Nerede hata yaptık veya Nerede hata yapıyoruz?” sorusunu yetkililerin kendilerine ve ilde devletin en üst makamı olan Valinin bu soruları uzun süreli düşünmelerini istiyoruz.

İkinci Valilik görevini Hakkâri’de yapacak olan Genç Valimiz Sayın Ali ÇELİK, iyi bir bürokrat olduğu kadar öğrencilik yıllarından itibaren başarılı kariyerini dönem birincisi olarak tamamlamış ve 2020 yılında Kütahya Valiliğine atanmıştı. Burada birçok olumlu icraata imza atan Vali ÇELİK Kütahyalılar tarafından çok sevilmiş ve buradaki görevinin üçüncü yılında Hakkâri Valiliğine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanmıştır.

Bundan önceki Valilerin Hakkâri için “Dağların Başkenti” ve “Hakkâri’de Hayat Var” sloganları çerçevesinde yeni Valimiz Sayın Ali ÇELİK beyefendinin de Hakkâri için “Hakkâri’de iş var, maden var, işsiz yok ”sloganını hayata geçirilmesini ve bu genç yaşında Hakkâri’de unutulmaz işlere imza atmasını diliyoruz.

Sayın Valimize tekrar “Hoş Geldiniz” diyor, Hakkâri için atacağı her olumlu icraat ve çalışmalarında yanında olacağımızı bildiriyoruz.