Hakkari’nin Çimenli, Oğlu ve Ceylanlı Köylerinin kırsal bölgesinde yetişen ve halk arasında “ağlayan gelin” adı verilen ters laleler, doğayı renklendirdi.

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) havanın ısınmasıyla tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu bölgelere yönelik gezilerinin ikincisini bu hafta sonu Çimenli Köyünde gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan fotoğraf tutkunları ve doğaseverler, zorlu geçen doğa yürüyüşünün ardından, çiçek açtıkları bölgeye renk katan ters laleleri fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla görüntüledi.

Kulüp rehberlerinden Gülizar Harmancı, Hakkari’de ters lalenin genellikle yüksek kesimlerde ve dağlık alanlarda yetiştiğini söyledi.

Harmancı, ters lalelerin korunmasının önemli olduğuna dikkat çekti ve kafiledeki herkesten ters laleleri koparmamaları konusunda duyarlılık beklediklerini söyledi. 

Yüksekova’nın 106. kurtuluş yıl dönümü törenle kutlandı Yüksekova’nın 106. kurtuluş yıl dönümü törenle kutlandı

Hakkari’de görev yapan Okul Öncesi Öğretmeni Aslıhan Yıldız da bir yıldır görev yaptığı Hakkari’de ilk defa bir doğa yürüyüşüne katıldığını söyledi. 

Hakkari’nin eşsiz bir doğaya sahip olduğunu belirten Yıldız, “İlk defa bir doğa yürüyüşüne katılıyorum. Hakkari’ye bağlı Çimenli Köyü kırsalındayız. Burada çok güzel ters laleler var. Çok zorlu bir patikadan çıktık. Ama çok da keyifliydi. Katılımcı arkadaşlarımız birbirine destek olarak zirveye çıktık. Mutluyuz. Hakkari’ye gelen insanların eğer imkanları varsa bu tür yürüyüşlere katılmasını bekliyoruz. Çünkü 
Hakkari’nin bir çok güzellikleri olduğunu söyleyen Din Kültürü Öğretmeni İbrahim Arslan ise “Adıyamanlıyım bu sene buraya atandım. Hakkari’nin bir çok güzellikleri var. Bunlardan bir tanesi de ters lale. O yüzden bugün etkinliğe katıldık. Önce Ore Şelalesi daha sonra da ters lalelerin bulunduğu bölgeyi ziyaret ettik. Burası Hakkari’nin Çimenli Köyü kırsalı.  Zorlu bir yolu var ama sonu mükemmel, görmeye değer. Hepinizi buraya bekliyorum ben şuan şahsen çok mutuyum” şeklinde konuştu. 

Doğaeverler etkinliğin sonunda CİSAD pankartı açtı. 

Muhabir: Zeki Dara (ÖZEL)