Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinden itibaren Hakkari, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Anadolu'nun kuzeyinin 2 bin metre üzeri yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli yağışlarla sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise Hakkari ve Van'ın güneyinde yerel kuvvetli sağnak ve gök gürültülü sağnak yağış beklendiği belirrtildi ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

TEKNOFEST'e davet edilen Hakkarili Aram'a anlamlı ziyaret TEKNOFEST'e davet edilen Hakkarili Aram'a anlamlı ziyaret

Yağışlı  havanın bugün gün boyu devam etmesi bekleniyor. 

Öte yandan Mayıs ayının birinci haftasına girilmesine rağmen Hakkari ve ilçelerinde yağışlı havaya bağlı olarak havanın soğuması nedeniyle bir çok vatandaş kombi, kalorifer ve sobalarını yeniden yakmaya başladı.  

Muhabir: Zeki Dara