31 Mart yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nin kazandığı şehirleri tek tek ziyaret eden Fatih Erbakan, bu kapsamda Hakkari’nin Derecik ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hava yoluyla geldiği Yüksekova’dan oradan da kara yolu ile Derecik ilçesine geçen Erbakan’ı büyük bir kalabalık karşıladı.

Erbakan Konuşmasında; “Hepinizi hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Allah sizlerden razı olsun. Bizi en güzel şekilde bağrınıza bastınız. İnşallah bizler de kıymetli belediye başkanımızla beraber sizlerin bu sevgisine bu teveccühüne layık olmak için Dereciği layık olduğu yere taşımak için kullarımızı sıvayacağız, canla başla çalışacağız. Siz kıymetli Dereciklilere en değerli hizmetleri milli görüş olarak, Yeniden Refah Partisi olarak kıymetli belediye başkanımızın öncülüğünde gerçekleştireceğiz”

Bu bölgede bulunmaktan dolayı büyük bahtiyarlık yaşadığını söyleyen Erbakan, “çünkü Merhum Erbakan hocamız bütün siyasi hayatı boyunca bu bölge insanının derdi ile dertlendi. Bu bölge insanının layık olduğu muameleye ulaşabilmesi için mücadele etti.

Bu bölgede işsizliğin önlenmesi için, fakirliğin önlenmesi için çok önemli hizmetleri gerçekleştirdi. Bu bölge halkını savunurken yaptığı konuşmadan dolayı ceza aldı, siyasi yasaklı hale geldi. O meşhur Bingöl konuşmasını sizlerde hatırlıyorsunuz. Eğer sen Türküm, doğruyum, çalışkanım dersen, Kürt kardeşimizde ben de Kürdüm daha doğruyum daha çalışkanım der. Bu nedenle Kürt kardeşlerimizin hiçbir ayırımcılığa maruz kalmadan Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla ümmet kardeşliği bilinci içerisinde İslam kardeşliği bilinci içerisinde bir ve beraber olmamız gereklidir. Bu çizgide 42 sene hizmetini yaptı. Bu bölge derdiyle dertlendi, bu bölge insanını sevdi ve bağrına bastı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da üretime yönelik, istihdama yönelik, kalkınmaya yönelik bir adım atılmışsa bu imzanın altında merhum Erbakan hocamızın imzası vardır. Bugün Yeniden Refah olarak aynı yolla, aynı çizgide Erbakan hocamız gibi bu bölge insanını samimi bir şekilde kucaklamak için buradayız.

Hakkari  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü belli oldu Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü belli oldu

Sevgi ve kardeşliğin sadece lafla olmayacağını, bu bölgeye, bu bölge insanına hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Erbakan, bu noktada Hakkari Derecik Belediyesinin önemli hizmetler yapacağını belirtti.

Erbakan, “Derecikte susam tarlaları kuracağız. Böylece o susamla da tahin üretim tesisi, fabrikası kurularak burada üretim ve istihdam sağlanacak. Bununla beraber Derecik’te ekimi yapılabilecek bir diğer üründe buğday. Buğday ekimiyle kurulacak un fabrikası sayesinde belediyemiz çiftçiye alım garantisi verecek. Hem tahin hem de un Hakkari’de ve Türkiye’de pazarlanacak. Bizim aldığımız 63 belediyede inşallah refah marketleri kurarak bu ürünleri pazara sunacağız"

Kaynak: NİRGÜL UYSAL