Van’da Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın mazbatasının Ak Partili Abdulahat Arvas’a verilmene yönelik tepkiler devam ederken, olayların yaşandığı Hakkari’de gazetecilerin hedefe konulması tepki topladı.  

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti kentte gazetecilere yönelik olarak giderek tırmanan tehditlere dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Hakkarili çoban ayı saldırısı sonucu yaralandı Hakkarili çoban ayı saldırısı sonucu yaralandı

Gazetecileri Cemiyet adına yazılı bir açıklamada bulunan Başkan Mehmet Özkan şu görüşlere yer verildi: “Her kurum ve kuruluş ile siyasi parti gibi görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler de kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiriyor. Seçim süreci boyunca ve en son dün yaşanan toplumsal olaylarda görev başındaki gazetecilerin hedef gösterilip, tehdit ve hakarete maruz kaldığı görüldü. Gazetecilerin işi haber yapmaktır. Bazı çevreler gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm kesimlere çağrımız şudur. Burası bir hukuk devletidir. Elinizi gazetecilerin yakasından çekin. Biz kentimizde yaşananları tarafsız bir şekilde yansıtmak ve kamuoyunu bilgilendirmekle görevliyiz.”

Editör: Haber Merkezi