Bulak Mahallesi Bulvar Caddesi üzerinde müzik yapan ALOz Müzik grubu vatandaşlar tarafında seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe müziklerle insanlara güzel vakit yaşatıyor.

Kentte ilk defa bir grup olarak sokak müziği yapan ekibe vatandaşlarda destek veriyor.

Yaptıkları müzikle yoldan geçenleri neşelendiren gençler aynı zamanda harçlıklarını çıkartıyor.

Öğrencilerden Ozan Demirel, caddede müzik yaparak boş zamanlarını değerlendirdiklerini vatandaşlarında bu faaliyetlerinin hoşuna gittiğini söyledi.
Demirel , ALOz Müzik olarak caddede müzik yapmaları nedeni ile rahatsız olanlardan fazla destekleyenlerin olduğunu kaydetti.

Demirel, maddi anlamda çok fazla katkısı olmasa da sokak müziği yaparak kendilerini geliştirdiklerini, Hakkari’de  bir ilki gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını aktardı.

Grubun üyelerinde Antalyalı öğretmen Yusuf Biçer ise Hakkari’de olduğu için mutlu olduğunu söyledi.,Şimdilik sadece Türkçe parçaları seslendirdiğini, Kürtçe bilmediği için okuyamadığını ifade eden Biçer, Sokak Müziği yapmayı  ve  şarkı söylemeyi çok sevdiğini kaydetti.

Boş zamanlarında  sokak müzisyenliği yaptığını anlatan Biçer,  “Sokakta gitar çalıp, şarkı söylediğimde hem mutlu oluyorum hem de para kazanıyorum. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Genellikle slov şarkılar söylemeyi çok seviyorum. İnsanların da ilgisi çok güzel.’’ Diye konuştu.

Yüksekova Belediyesi hasarlı köprüyü onardı Yüksekova Belediyesi hasarlı köprüyü onardı

Muhabir: ZEKİ DARA