HAKKARİ- Bulvar Caddesi’ndeki il binası önünde açıklamayı grup adına DEM Parti Merkez İlçe Başkanı Nazmi Çoşkun okudu.
Coşkun konuşmasında, son aylarda doğalgaz faturalarına yapılan “akıl dışı zamların” Hakkari’de yaşayan yüzbinlerce insanı bilinçli bir şekilde yoksullaştırdığını ifade etti.
Coşkun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Son aylarda doğalgaz faturalarına yapılan akıl dışı zamlar, ilimizde yaşayan yüzbinlerce vatandaşımızı kasıtlı olarak yoksulluğa iten bir yönetim anlayışının sonucudur. Bu durum bir hata, ihmal ya da zorunluluk değil; bilinçli bir tercihtir. Ve bu tercihin sahipleri bellidir. Özellikle Hakkari–Şırnak hattında uygulanan bu fahiş fiyatları kabul etmiyoruz.
Bugün vatandaşlarımız fatura korkusundan kombilerini açamayacak duruma gelmiştir. Halkımız, artan kiralar karşısında da çaresizdir. Tüm ev sahiplerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.
İnsanları ağır ekonomik baskı altında bırakan bu zihniyet, artık toplumsal gerçeklerden kopmuştur. Isınma hakkı gasp edilmiş, temel ihtiyaçlar bile lüks hâline getirilmiştir. Enerjideki maliyet artışlarını bahane ederek Hakkari halkına yük bindirenler, kendi açıklarını yurttaşın sırtından kapatmaya çalışmaktadır.
Açıkça ilan ediyoruz: Bu faturaların müsebbibi halk değildir. Bu yoksulluğun faili halk değildir. Fail, bu politikaları uygulayanlardır. Halkı soğukta, yoksullukta ve çaresizlikte bırakan hiçbir yaklaşımı meşru kabul etmiyoruz.
Doğalgaz faturalarının derhâl geri çekilmesini, fiyatlandırma sürecinin şeffaf, denetlenebilir ve kamuya açık hâle getirilmesini talep ediyoruz. Halkın sabrını sınayan her karar, halkın kararlılığıyla karşılaşacaktır. Bu düzen böyle gitmeyecek.
Enerji politikaları halkı değil, bir avuç ayrıcalıklı kesimi koruduğu sürece mücadelemizi büyüteceğiz. Bir adım geri durmayacağız. Isınma hakkı pazarlık konusu olamaz. Bu yönetim anlayışı er ya da geç hukuk önünde hesap vermek zorunda kalacaktır. Biz de bunun takipçisi olacağız.”
Açıklamaya DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanı Behcet Kanat, partili yöneticiler katıldı.





