YÜKSEKOVA- Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4 ay süren fiziki ve teknik takip sonucunda, aralarında yurt dışında bulunan şüphelilerin de olduğu 98 kişinin bu suçlara karıştığı tespit edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarına göre, şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 20 milyar liralık para hareketliliği belirlendi.
31 Mart 2026 Salı günü saat 06.30 itibarıyla Hakkâri merkezli operasyonda çok sayıda adreste arama yapıldı ve suç unsuru olabilecek materyallere el konuldu. Hakkâri’de 41 şüpheliye yönelik 42 adreste işlem yapılırken, diğer illerde Van’da 14, Aydın’da 7, İstanbul’da 5, İzmir ve Bursa’da 2’şer, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale, Muğla, Mersin ve Şanlıurfa’da 1’er, Adana, Adıyaman, Antalya, Batman, Bilecik ve Yalova’da ise toplam 21 şüpheliye işlem gerçekleştirildi.
Şüpheliler hakkında “7258 sayılı Kanuna muhalefet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından adli işlem başlatıldı. Operasyonun sonuçlarına ilişkin çalışmaların sürdüğü belirtildi.




