Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen finale 17 ilden toplam 20 imam hatip lisesi ve ortaokulu öğrencisi katıldı.

Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, törende yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in bir hayat ışığı ve yol gösterici olduğunu söyledi.

Bu yarışmada kazanmanın veya kaybetmenin önemli olmadığını belirten Sarıibrahim, şunları kaydetti:

"Önemli olan gençlerin yarışması değil, Kur'an-ı Kerim'in anlamıyla buluşmasıdır. Bugün anlamıyla beraber hayatımızın her anına giren bir Kur'an-ı Kerim'i hayal ediyoruz. Bütün duamız, isteğimiz ve umudumuz hem siz gençlerin hem de sizlerin velilerinin tek isteğinin bu olduğunu düşünüyorum. Bizler Kur'an-ı Kerim'i lafzı ve anlamıyla yaşadığımız, yaşattığımız ve örnek olduğumuz bir zaman dilimi görmek istiyoruz. Bunun da tek ışığı Kur'an-ı Kerim ve onun gösterdiği yoldur. "

Yarışmada  Hakkari TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) öğrencisi Ebubekir Çiftçi Türkiye 4. oldu.

Yapılan yarışma ile ilgili kurumu sosyal medya hesabında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi.'' MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında her yıl düzenli olarak düzenlenen Genç Sada “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Türkiye Finali ”Yarışmasına bu yıl  Karaman ilimiz ev sahipliği yaptı.Öğrencimiz  Ebubekir Çiftçi Türkiye  4.’sü olmuşlardır .Öğrencilerimizi tebrik ederiz ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız. Sizler ile en iyiye.''

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Gülebak'tan bayram mesajı BİK Yönetim Kurulu Üyesi Gülebak'tan bayram mesajı

Muhabir: Nirgül Uysal