Şemdinli merkez başta olmak üzere köy ve mahallerde vatandaşlar tarla temizleme, bağ kazma ve bahçe ekme işlerine yoğu bir şekilde başladı.

Şemdinli Beşevler Mahallesinde yaşayan Baki Akın,  bağ bakımının meşakkatli bir iş olduğunu dile getirerek,  “Her sene akrabalarla birlikte 4-5 gün sabah erkenden kalkıp akşama kadar bağ kazıyoruz.  Tabi iş sadece bununla bitmiyor daha sonra onar gün arayla 3 kere ilaçlama yapıyoruz. Bunun amacı bağın bozulmasını ve böceklenmesini önlemek, eğer bağa iyi bakarsan güzel sonuç alırsın ama eğer iyi bakmazsan iyi bir sonuç alamazsın bunun için sürekli ilgilenmen ve özen göstermen gerekir..  Şemdinli’nin balı gibi üzümü de meşhur bunun başlıca sebebi hem toprak yapısı hem de kayalık alanlarda yetiştirilmesi çünkü asma bitkisinin en sevdiği şeyi kayadır. Bu yüzden biz bağı düz yerde değil daha çok kayalık eğimli alanlarda yetiştiriyoruz. Kırmızı toprakta yetişen üzümde çok güzel oluyor” dedi.

Şemdinli Elde Mahallesinde bahçesini kazan Numan Gürelli her sene bu vakitlerde bahçe işlerini yapmaya başladığını söyleyerek,  “Baharla birlikte bağ, bahçe işleriyle uğraşıyoruz. İlk başta tarlayı temizliyoruz daha sonra kazmaya başlıyoruz. Kazma işini bitirdikten sonra ilk önce soğanlarımızı ekiyoruz. Daha sonra domates, salatalık, biber, lahana, fasulye, kabak ve diğer her şeyi ekiyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkari'de yarın elektrik kesintisi yaşanacak Hakkari'de yarın elektrik kesintisi yaşanacak

Muhabir: Nirgül Uysal