Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart seçimleri öncesi geldiği Hakkari'de Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında 2 bin kişilik alım yapacağını duyurmuştu. 

Bu kapsamda Hakkari'de işe alınacakların kurası yarın çekilecek. Hakkari Valiliğince yapılan duyuruda il merkezinde 502, Yüksekova ilçesinde ise 398 kişl için yarın kura çekileceği bildirildi. 

Hakkari Milletvekili Bartın Engellilerin sorunlarını meclise taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın Engellilerin sorunlarını meclise taşıdı

Valilik açıklamasında, "Hakkari Valiliği ile Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasındaki işbirliği ile hazırlanan Toplum Yararına Program kapsamında İlimiz merkez için 350 kişi asil üye olarak kura usulüyle, 152 kişi ise liste halinde engelli pozisyonuna tahsis olmak üzere toplam 502 asil üye için 03.05.2024 tarihinde saat 10.00’da Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde kura çekimi yapılacaktır. 152 adet engelli pozisyonunda yeteri kadar başvuru olmaması durumunda dezavantajlı kişilere öncelik verilecektir" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Hakkari Valiliği ile Hakkari Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasındaki işbirliği ile hazırlanan Toplum Yararına Program kapsamında Yüksekova merkez için 300 kişi asil üye olarak kura usulüyle, 98 kişi ise liste halinde engelli pozisyonuna tahsis olmak üzere toplam 398 asil üye için 03.05.2024 tarihinde saat 10.00’da Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde kura çekimi yapılacaktır. 98 adet engelli pozisyonunda yeteri kadar başvuru olmaması durumunda dezavantajlı kişilere öncelik verilecektir."

Editör: Zeki DARA