Hakkari Sümbül Mahallesi Tekser Konutlar bölgesinde yaşayan vatandaşlar konutlara ait yeşil alanın  farklı kuruma verilmesine  tepki gösterdi.

Tekser Konutlarında 3 blokta  78 dairenin  bulunduğu  mahalle sakinleri 2011 yılında Hakkari Belediye tarafından imar değişikliği ile belediye alanına dönüştürülen  alan yapılan son değişiklikle ile Sağlık Bakanlığına devir edildi.

Hakkari'nin Kavaklı Köyünde maden eylemi 17. gününde Hakkari'nin Kavaklı Köyünde maden eylemi 17. gününde

Bakanlıkta söz konusu bölgede UMKE binası yapma kararı aldı

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, bölgenin yeşil alan olarak kalmasını  ve olası depremde toplanma yeri olarak kullanılmasını istiyor. 

Mahalleli  tarafından  uzun yıllardır korunan ve ağaçlandırılan bölge sağlık kurumuna verilip, bina yapmasına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Mahallede bir araya gelen vatandaş adına Sümbül Mahallesi Muhtarı Ferdi Aksaç, yaklaşık 700 kişin kullandığı  yeşil alanın olduğunu söyledi.

Söz konusu bölgenin betonlaşacağı duyumu aldıklarını ifade eden Aksaç, şunları kaydetti.

'' Mahallenin tek yeşil alanı komple yok olacak. Öncede  bu bölge TOKİ konutlarının tapusuna kayıtlıydı. 2011 yılından değişen imar planı ile bu yeşil alanı mezarlık alanına verdiler. Şimdi de bu yeşil alanı betonlaşmaya dönüştürecekler. Mahalle muhtarı  ve mahalle sakinleri olarak bölgede bulunan yeşil alana bina yapılmasını istemiyoruz. Bölgeye  Sağlık Bakanlığına bağlı bir bina yapılacak.''

Mahalle sakinlerinden Namık Ceyhan ise, şunları kaydetti.

'' Çocuklarımızın nefes aldığı ve dinlendiği tek yerdir bizim için. Ülkemizde deprem gerçeği var. Bizlerin deprem anında kullanabileceği tek alanımız burasıdır. Bizler mahalle sakinleri olarak ektiğimiz ve dinlendiğimiz alana zarar vermesinler. '',

Mahallede yaşayan çocukları ise tek oyun alanı olan yeşil alanın bozulması halinde oyun oynayacak bir yer olmadığını söyleyerek, yetkilerin duruma biran önce çözüme kavuşturmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi