HAKKARİ-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Suzan Duran Çakırbeyli, yaptığı açıklamada özgür basının halkın doğru bilgiye ulaşmasının temel güvencesi olduğunu belirterek, “Basının özgür olmadığı bir yerde demokrasiden, adaletten ve halkın haber alma hakkından söz edilemez. Özgür basın halkın gözü, kulağı ve vicdanıdır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de gazetecilerin baskı, sansür ve oto-sansür baskısı altında görev yapmaya çalıştığını vurgulayan Çakırbeyli, gerçeğin peşinde koşan basın emekçilerinin çeşitli yargı süreçleri ve baskılarla karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Bu durumun yalnızca gazetecileri değil, toplumun tamamının özgürlük alanını daralttığını idea etti.
Basın özgürlüğünün yalnızca gazetecilerin değil tüm yurttaşların hakkı olduğunu belirten Çakırbeyli, “Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ancak özgür bir basınla mümkündür. Gerçeklerin üzeri örtüldüğünde karanlık büyür” dedi.
Açıklamasında “Gazetecilik suç değildir, eleştiri susturulamaz, gerçekler er ya da geç ortaya çıkar” sözlerine yer veren Çakırbeyli, özgür ve bağımsız bir basın için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
Çakırbeyli, Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle zor koşullarda görev yapan tüm basın emekçilerinin gününü kutlayarak dayanışma çağrısında bulundu.




