HAKKARİ – Hakkari-Van karayolunda meydana gelen heyelan sonrası kentin Van ve Yüksekova ile ulaşımının kopması, farklı kesimlerden tepki çekmeye devam ediyor.

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Hakkari İl Temsilcisi Reşit Orman, yaşanan afetin kentte ticari, eğitim ve sağlık alanlarında ciddi aksamalara yol açtığını söyledi.

Hakkari'de iki haftayı geride bırakan ulaşım krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan Orman, 13 nisan tarihinde meydana gelen doğal afetin kentte büyük mağduriyete neden olduğunu ifade etti.

AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Salih İnan’ın istifası alındı
AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Salih İnan’ın istifası alındı
İçeriği Görüntüle

Vatandaşların en öncelikli gündeminin yol olduğuna işaret eden Orman, "Öncelikle siz basın mensuplarına konuya gösterdiğin ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sizin de malumunuz bu meydana gelen doğal afet ilde olumsuzluklara sebebiyet vermiş, ticari hayatımızda, eğitim hayatımızda, sağlık hayatımızda olumsuz sonuçlar doğurmuş, millet, vatandaş çok demorilize olmuş, mağdur olmuş vaziyettedir." dedi.

Hakkari’nin ulaşım açısından kritik bir konumda olduğunu vurgulayan Orman, Türkiye’de giriş ve çıkışı aynı güzergâha bağlı olan başka bir il bulunmadığını ifade ederek, “Berçelan, Nebırnav ve Gürpınar hattından geçen alternatif yolun bir an önce açılmasını istiyoruz. Bir ilin alternatif yolunun olmaması, olası afetlerde dış dünya ile bağının tamamen kopması anlamına geliyor. Bugün bunun somut örneğini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hakkari’nin yol yatırımları konusunda ihmal edildiğini savunan Orman, “İl sınırından çıkıldığında duble yollar başlıyor ancak Hakkari içinde ne alternatif yol ne de yeterli duble yol bulunuyor. Bunun kamuoyuna açıklanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Orman, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte kent merkezi ve Çukurca ilçesi için “mücbir sebep” hali ilan edilmesi talebiyle ilgili bakanlığa sunulmak üzere defterdarlığa başvuruda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Zeki DARA