Hakkari’de dün Merzan Şehir Stadyumunda, Hakkari Zapspor ve Mazıdağı Spor Kulübü arasında oynanan maçın ilk yarısında olaylar çıkmış, olay sırasında kızı ile maçı izleyen Yalçın Kaval arbede arasında kalmıştı.

Akşam saatlerinde evine giden polis ekiplerince ifadesi olduğu gerekçesi ile karakola götürülüp ilk ifadesi alınan Yalçın Kaval hastanedeki kontrolün ardından yeniden Atatürk Polis Karakoluna götürüldü.

İddiaya göre, karakolda ifadesi alınan Kaval polisler tarafından darp edildi.

Avukatların devreye girmesi ile yeniden Hakkari Devlet Hastanesine götürülen Kaval, darp raporu aldı.

Geceyi polis karakolunda geçiren Kaval polisteki işlemlerinin ardından Hakkari Adliyesi’ne sevk edildi.

Başkan Özer, Erbakan için uçkun topladı Başkan Özer, Erbakan için uçkun topladı

Yalçın'ın yakınları adliye önünde bekledi.

Müşteki şüpheli sıfatıyla Hakkari Cumhuriyet Savcılığında ifadesi alınan Kaval polise mukavemet ettiği gerekçesi ile adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Kaval’ın avukatları mahkemede yaptıkları savunmada, kolluk birimlerince gözaltına alınan mevekillerinin kötü muameleye maruz kaldığını mağdur edilen müvekillerinin sanki polisi mağdur etmiş gibi gösterildiğini ileri sürdüler.

Savunmaların ardından mahkeme Müşteki şüpheli sıfatıyla yargılanan Yalçın Kaval’I  yurt dışı yasağı ve adli control şartı ile serbest bıraktı.

Hakkari adliyesi önünde kısa bir açıklama yapan Yalçın Kaval, “Dün akşam saat 8 buçukta gözaltına alındım. İfade vermek için karakola gittim. Gözaltında iken bu hale getirdiler. 6-7 kişi bu hsale getirdi” dedi.

Editör: Zeki DARA