Hakkarili Güzellik Uzmanı ve eğitmen Şilan Dara, Nevşehir’de düzenlenen eğitim kampı ödül törenine yöresel elbiseler ile çıktı.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 18 – 21 Mart tarihleri arasında güzellik uzmanları ve kuaförlerin katıldığı bir eğitim kampı düzenlendi.

Türkiye’nin farklı illerinden 11 eğitmen ve 58 güzellik uzmanın katıldığı kampa Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Güzellik Uzmanı ve Eğitmen Şilan Dara da katıldı.

Dört gün süren ve bir çok alanda uygulamalı eğitim verilen kampın sonunda başarılı eğitmen ve güzellik uzmanlarına plaket verildi.

Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan Hakkarili Şilan Dara’ya da plaket verildi. 

Plaketini alırken yöresel elbiseleri ile sahneye çıkan Dara, aldığı plaketi bölgede yaşayan cefakar kadınlara adadı. 

Eğitime Hakkari’yi temsilen gittiğini belirten Dara, bu yüzden de yörsel elbise giymeyi tercih ettiğini bu durumun da katılımcıların dikkatini çektiğini söyledi.

Hakkari'yi temsil etmenin  gururunu yaşadığını belirten Dara, “18 Mart - 21 Mart tarihleri arasında Kapadokya'da güzellik uzmanlarının ve kuaförlerin eğitim kampı vardı. Kampa eğitmen olarak davet edildim. Benim için çok verilimi bir eğitim oldu. Plakat törenine bizim yöresel kıyafetimizi giyip çıktım. Hakkari'den katılmış olmam ve yörsel elbiseler ile sahneye çıkmam insanların dikkatini çekti. Hatta kıyafetlerimin modelini soranlar oldu" dedi. 

DEM'li Düşünmez Kavaklı köyünü meclis gündemine taşıdı DEM'li Düşünmez Kavaklı köyünü meclis gündemine taşıdı

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Dara, “Aldığım bu ödül, coğrafyamda yaşayan tüm kadınlarımıza armağanımdır. Ödül törenine herkes gibi çıkmak istemedim. Geleneklerimi herkes görsün istedim ve fistanlar ile çıktım. Çok olumlu tepkiler aldım. Geleneklerimizin, kültürümüzün her yerde her alanda yaşatılmasını umuyorum” ifadelerini kullandı. 

Editör: Zeki DARA