Deniz seviyesinden bin 720 metre yükseklikte bulunan Hakkari'deki ilkokul öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yarı olimpik havuzda hem yüzme öğreniyor hem de keyifli zaman geçiriyor.

Yaklaşık 7  yıl önce yaptırılan, içerisinde bin 500 kişi kapasiteli spor salonu, çok amaçlı gençlik merkezi, 3 antrenman salonu, 500 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzu ve çeşitli sporların yapılabileceği açık alanların bulunduğu kompleks, kentte spora ilgiyi artırdı.

"Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında açılan kursa katılan öğrencilere de kompleksteki yarı olimpik havuzda yüzme dersi veriliyor.

5 yaş grupta öğrencilerin kabul olduğu kursta şuan ilk okul 2. sınıf öğrencileri için kurs veriliyor.

Günde yaklaşık 150 ila 200 öğrencinin ders görüdüğü havuzda haftanın 4 günü eğitim devam ediyor.

Her yaş grubunda öğrencilerin faydalandığı ve 5 kulvardan oluşan kursta öğrencilere başlangıçta temel teknikler, serbest stil ve sırt üstü, kurbağalama  tekniği öğretiliyor. Uzunluğu 25 metre genişliği ise 12.5 metre olan kursta öğrenciler hem yüzme öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Geleceğin şampiyon yüzücüsü olmayı hedefleyen çocuklar, denizi olmayan kentte yüzme öğrenerek ilk defa su sporlarıyla tanışmanın mutluluğunu yaşıyor.

Vali Çelik'ten "19 Mayıs Mesajı" Vali Çelik'ten "19 Mayıs Mesajı"

Muhabir: Nirgül Uysal