İlik bağışı hayat kurtarıyor İlik bağışı hayat kurtarıyor

Mahalli İdareler Seçimleri için seçim sürecinde takvim işliyor.

Bu hafta pazar günü gerçekleştirilecek seçimler için son dönemece girilirken Hakkari'deki siyasi haretlilik ise hız kesmeden devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında kentte faaliyet gösteren siyasi partilerden Ak Parti, DEM Parti, CHP ve İYİ Parti seçim irtibat ofisi açarken Yeniden Refah Partisi, DEVA ile MHP çalışmalarını parti binasında sürdürüyor. 

Partiler belediye başkan adaylarını tanıtmak ve projelerini halka anlatmak için seçim irtibat ofislerini gün boyu açık tutuyor. 

İki ayı aşkın bir süredir yoğun seçim propagandasının yapıldığı kentte bir yandan ses araçları ile adaylarını tanıtıp destek istiyor.

Çoğunlukla Kürtçe müziklerin kullanıldığı ses araçları çarşı merkezi ve mahallalerde dolaşıyor.

Seçime katılan siyasi partiler ve adaylar, kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster ve afişler ile propaganda yaparken, seçime girecek bütün belediye başkan adayları kentin farklı noktalarında kurulan bilboardlarda yer alabildi. 

Hakkari seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlarken, kentteki İlk seçim oifisini Ak Parti tarafından açıldı.

DEM Parti ise Bulvar Caddesi üzerinde seçim itribat ofisini görkemli bir tören ile açarken, DEM Parti cephesinden önemli bir isim olan Ağrı Mİlletvekili Sırrı Sakık Newroz programı için geldiği kentte adayları için destek istedi.

Seçimin gölgesinde devam eden ramazanda vatandaşlar ise günlük yaşantılarını sürdürüyor. 

,

,

Muhabir: Zeki Dara