ÇUKURCA- Verda Kültür Merkezi ve Hakkari Tanıtım sayfası tarafından hazırlanan Dengbej programı bu haftaki programı Çukurca ilçesi, ne bağlı Kayalık Köyü Meşeli Mezrası (Heşet) köyünde çekildi.

Programda Heşet köy sakinleri 1995 yılında boşatılan köylerine dönen Dengbejler Klam ve Dengbeji eserleri okuyarak programa renk kattı.

Çiya Can Gündüz'ün sunduğu program Hakkari Tanıtım Youtube sayfasında yayımladı.

Dengbejler kendi kültür ve medeniyetine ait heyranok, payizok, şeşbendi ve halay eserlerini seslendirdi.

Köyde biraya gelerek güzel şarkıları seslendiren vatandaşlar giydikleri yöresel kıyafetlerle halaylar çekmeyi ihmal etmedi.

Kentin kültürünü en iyi şekilde yansıtan sözlü edebiyatın geleneği olan dengbejler, babalarından, dedelerinde süre gelen eserleri bugüne taşıdı.

Heşet köyü dengbejleri özellikle kültürün yok olmaya yüz yüze kaldığını ancak bu kültürü yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Hakkari Tanıtım sayfası imtiyaz sahibi Hamza Gündüz, ise şunları kaydetti.

''Kürt Kültürün yaşatılması için Verda Kültür Sanat Merkezi ile başlattığımız, kültür yaşatma çalışmalarımıza sanat merkezimizin dışında köylerimizde ve yaylarımıza devam ediyor. Bizler kültürümüzün yok olmaması için çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.''

Hakkarili tiyatrocu Keçeci intiharın eşiğine geldi
Hakkarili tiyatrocu Keçeci intiharın eşiğine geldi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Haber Merkezi