Küçük baş hayvancılığının en çok yapıldığı ilçenin Beşbulak (Dara) Mahallesinde otların yeşermesiyle birlikte besiciler, kar nedeniyle 6 ay boyunca ahırlarda beslediklerini hayvanlarını meralara salmaya başladı. 

Havaların ısınmasıyla yeşillenen meralarda hayvanlarını otlatan besiciler, beyaz örtünün kaktığı ovada hayvanlarını doyurmaya çalışıyor.

Bu yıl uzun ve yağışlı geçen kış mevsimi şartlarından dolayı hayvanlarla ilgilenmenin zorluğunu yaşayan besiciler, baharın gelmesiyle rahat bir nefes aldı.

Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor Burası Hakkari'de öyle bir yer ki, gelen bir daha geliyor

6 aya yakın bir dönemdir ahırda besledikleri hayvanları dışarı çıkma zamanı geldi diyen Mesut Tuğan, bu yıl havaların biraz geç ısındığını bu durumun da besiciler için büyük zorluklara neden olduğunu söyledi.

Kış mevsiminin uzun sürmesinden dolayı stoklardaki yemlerin azaldığını ve karların erimesiyle bu sorunun ortadan kaldığını belirten Tuğan şunları dile getirdi:

 "Karlar erimesi ile birlikte hayvanlarımızı dışarıya çıkarmaya başladık. 6 aydır hayvanlarımızı ahırlarda besliyorduk. Bahar aylarıyla birlikte hayvanlarımızı meralara götürüyoruz. İnşallah biz besiciler için verimli bir yıl olur. Küçükbaş hayvanlarımız 2 ay merada kaldıktan sonra yaylaya çıkaracağız "

Beşbulak Mahallesinde koyun yetiştiren Ercan Kom isimli besici de kışı atlattıkları için işlerinin artık daha kolay olacağını belirtti.

Koyunları artık merada doyuracaklarını dile getiren Kom, baharın gelmesi ile sabah saatlerinde koyunları meraya çıkarmaya başladıklarını koyunların hem güneşli havanın hem de taze ot yemenin keyfini çıkardığını ifade etti.

Muhabir: Zeki Dara