Hakari'de son zamanlarda jandarma ve polisin narkotik suçlara karşı başlattığı çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ocak ayında meydana gelen narkotik suçlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında il genelinde 124 şüpheli hakkında işlem yapılırken, bunlardan 22'si tutuklanarak cezaevne gönderildi.

Vali Çelik'ten Çukurca Belediye Başkanı Demir'e tebrik ziyareti Vali Çelik'ten Çukurca Belediye Başkanı Demir'e tebrik ziyareti

Hakkari Valiliğinin X sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, "İlimizde Ocak ayında meydana gelen narkotik suçlarıyla mücadele mücadele kapsamında 124 şagıs hakkında işlem yapıldı. 22 şahıs çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Uyuşturucu madde konusundaki çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek. Gençlerimizin ve geleceğimizin zehirlenmesine asla müsade etmeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de 2023 - 2024 eğitim öğretim sezonunun ikinci yarısının başlaması ile okulların çevresinde denetimleri artırdı.. 

Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekipleriin il genelinde okulların bulunduğu bölgelerde sıkı denetim yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verilld: "İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince arasında okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslara yönelik ve bu yerlerin yakınındaki park ve bahçeler, metruk binalar vb. umuma açık yerlerde “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi’’ uygulamasında; 97 okul çevresi, 14 Umuma açık işyeri, 7 park bahçe, 2 metruk bina, 68 şahsi araç ve 135 servis aracı kontrol edilmiş, 570 kişi sorgulanmış ve 2 yoklama kaçağı tespit edilmiştir.. İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince okul önünde öğrenci giriş ve çıkışları sorunsuz olarak sağlanmış, okul servis araçlarına ve diğer sürücülere yönelik gerçekleştirdiğimiz denetimlerde; 15 okul servis aracı denetlenmiş, toplam olarak 60 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş olup; denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir."
Resim

Kaynak: Zeki DARA