HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ

Hakkari-Van karayolu üzerinde buluna Tekser otogar alanında yapılan Nevruz kutlamalarına gelen vatandaşlar üst aramasından geçirilerek alana alındı.

Hakkari’deki Newroz Kutlamalarına HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP Hakkari İl eş başkanları ile her iki partinin yöneticileri ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldı.

Kentin farklı mahallelerinde bir araya gelen ve çoğunluğu yöresel kıyafetler giyen vatandaşlar, güneşli bir havada kutlanmaya başlayan Nevruzda çalınan Kürtçe müzikler eşliğinde halaylar çekip doyasıya eğlendi.

Nevruz programı tertip komitesi başkanı ve HDP Merkez ilçe eş başkanı Necmettin Acar’ın konuşması ile başladı.

Acar, konuşmasında Nevrozun Kürtler için çok anlamlı olduğunu belirterek, Başta Kürt halkı olmak üzere bütün Ortadoğu halklarının Nevruzu kutladı.

Nevruz’un baharın gelişini, barış ve kardeşliği simgelediğini anlatan Acar, Cezaevinde bulunan aralarında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP’li milletvekillerinin bulunduğu HDP ve DBP’li seçilmişlerin Nevruz mesajını kitle ile paylaştı.

Ardından Nevruz ateşi HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tarafından yakılırken, kitle yakılan ateşin etrafında halay çekti.

Daha sonra alanda toplana vatandaşlara hitap eden Hakkari HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, cezaevinde bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan ve görevden alınan Hakkari Belediye eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin nevrozlarını kutladı.

Hükümeti eleştiren Akdoğan, daha önce başlatılan barış sürecinde kan akmadığını belirterek ülkeye barış ve huzurun geldiğini söyledi.  Çözüm sürecinin devamında yana olduklarını anlatan Akdoğan, tüm milletvekili ve belediye başkanlarının tutuklu olmasına rağmen barış ve kardeşliği savunduklarını söyledi.

Akdoğan,”  Nevruzda sadece Hakkari ve İstanbul’un kurtuluşu olmayacak ülkemizin her yeri için barış ve kardeşlik getirecektir. Bizler kardeşiz ve mutlaka başaracağız” dedi.

HDP’nin tutuklu Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak ile Abdullah Zeydan ve belediye eş başkalarının mesajlarının okunduğu kutlamalar Kürtçe müzikler eşliğinde çekilen halaylar olaysız bir şekilde son buldu.

1-041.jpg

2-041.jpg

4-028.jpg

 

3-032.jpg

 

5-016.jpg

 

 

6-010.jpg

 

7-004.jpg

 

img_0690.jpg

 

img_0691.jpg

img_0710.jpg

Editör: Haber Merkezi