İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Hakkari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırlamış olduğu programa; Vali ve  Belediye Başkan Vekili Ali Çelik ile İl Protokolü katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bülent Demir;  Mehmet Akif Ersoy'u anlatan bir konuşma yaptı.

Akabinde; Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin hazırlamış olduğu program icra edildi.

"İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" adlı video izletildikten sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından seslendirilen “İstiklal Marşı” adlı oratoryo ve akabindeki, “Kabul Edildi İstiklal Marşı” adlı şiir dinletildi.

İl Jandarma Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü, şehit yakını, değişik kurum çalışanları ile öğretmen ve öğrenciler İstiklal Marşı’nın icrasını okudu.

İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması’nda, ilk üçe girenlerin ödüllerini almasının akabinde, birinci olan öğrenci, eseri bir kez daha seslendirdi ve büyük bir alkış aldı. 

Hakkari Valisi Ali Çelik’in, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve il protokolüyle birlikte, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi. 

Vali Çelik, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni tarafından, konferans salonu girişinde kurulan M. Akif Ersoy standında, misafir ve öğrencilere, Milli Şair M. Akif Ersoy’un “Safahat” kitabını, hediye etti.

Vali Çelik'e anlamlı ziyaret Vali Çelik'e anlamlı ziyaret

Editör: Zeki DARA