HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-

Soğuk havaların başladığı bugünlerde ve   mevsim soğukluğu kendini iyiden iyiyye hissetirirken, kent merkezinin çevresinde bulunan dağların yüksek kesimleri ise beyaz bir örtüyle kaplandı.
Çetin geçen kış koşulları ve yağan kar ile beraber hemen her yıl yaşanan elektrik kesintileri bu yılda eksik olmayacak gibi. Kent merkezinin tümünde olmasada belli bir kesimde vatandaş gece ve gündüz yaşanan elektrik kesintilerinden oldukça şikayetçi.


Henüz odun ve kömür sobalarının kurulmadığı kentte, vatandaş ısınamak için elektrikli ısıtıcıları tercih ederken, meydana gelen kesintilerden dolayı, soğuk gün ve gecelerde çareyi battaniye ve yorganlara sarılmakta buluyor.
Kent merkezinin özellikle Sümbül  Mahallesicivarından meydana gelen kesintiler vatandaşı oldukça mağdur etmesinin yanında tepkilerede neden olmuş durumda. Gündüz saat 11: 30, 13: 00 arasında meydana gelen kesintiler,
iş yerlerinde çalışan esnfafları mağdur ederken, akşam saatlerinde ise günün yorgunluğunu evinde dinlenerek geçirmek isteyen vatandaş aynı işkenceyi çekiyor.
Şehir merkezinin bütün mahallelerinde elektrikler evleri aydınlatırken, insanlar hemen hemen her gece meydana gelen kesintilerden dolayı mum ışığı ile aydınlattıkları evlerinde, battaniye ve yorganlara sarılarak, soğuk mevsimde ısınmaya çalışıyorlar.
Elektriklerin çok sık kesildiğini ve kent merkezinde yaşadıkları halde  böyle bir sıkıntının olduğunu ifade eden vatandaşlar, kesinti esnasında durumu bildirmek üzere gerekli numara olan 186 yı aradıklarını, fakat kimseyi muhattap bulamadıklarılarını iddia ederek, zorlu geçen kış mevsimi öncesi sorumlu kurumun arızaları onararak daha fazla mağdur edilmemelerini istedi.

 

Editör: Haber Merkezi