HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Valisi İdris Akbıyık başkanlığında, “2. Dönem Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi.

Bulak Mahallesi’nde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali İdris Akbıyk’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İdris Koç, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, Hakkari’de 112 Acil Çağrı Merkezi’nin 26 Haziran tarihinde hizmet vermeye başladığını belirtti.

dsc_4852.jpg

Acil çağrı numaraları ''112'' altında birleşecek

Acil çağrı ile ilgili tüm birimlerin Hakkari 112 Acil Çağrı Merkezi’nde tek bir numaradan hizmet vereceğini kaydeden Vali Akbıyık, “Türkiye’nin 81 vilayetinde 112 Acil Çağrı Merkezi Cumhurbaşkanlığımızın üçüncü yüz günlük eylem planında açılması gereken yerlerden biri de Hakkari Acil Çağrı Merkezi’ydi. Çok şükür bütün eksikliklerini bitirdik. Hakkari Acil Çağrı Merkezimiz faaliyetlerine devam ediyor. Burada ilk etapta 112 sıhhi imdat ve 156 jandarma imdat görev yapıyor. Buraya 155 polis imdat, 122 AFAD, 110 yangın ihbar ve 177 orman yangın ihbar hattı da gelecek. Acil numaralara tek bir numaradan yani 112’den ulaşılarak yardım çağrısında bulunulabilecek. Şuanda Hakkari Acil Çağrı Merkezi Türkiye genelinde 43. Acil Çağrı Merkezi olarak 26 Haziran tarihinden beridir hizmet veriyor. Yılda iki defa Acil Çağrı Merkezi Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı yapılması gerekiyor. Bizde bugün ilgili kurumlarımızla bu toplantıyı yapıyoruz. Toplantı hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

dsc_4860.jpg

“Bilgilendirmelerde bulunacağız”

Hakkari 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mehmet Saraoğlu ise çağrı merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yılda iki kez Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı’nın gerçekleştirildiğini belirten Saraoğlu, bu toplantıların Şubat ve Eylül aylarında yapıldığını kaydetti.

Müdür Saraoğlu, “Burada çağrı merkezinin faaliyetlerinin etkin, verimli ve hızlı şekilde sunulması, ilgili birimler arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi ve kurumların performansları açısından değerlendirmesi yapılmaktadır. Bakanlığımızca geliştirilen yeni nesil 112 Acil Çağrı Merkezi yazılım projesi sayesinde acil çağrı numaraları tekbir numarada 112’de birleşmiştir. Yeni nesil adı altında oluşturulan bu sistem Hakkari İlimizde bir çok ilden daha ileri düzeyde bir teknolojiye sahiptir. Hali hazırda birçok ilde faaliyet yürüten 112 Acil Çağrı Merkezleri bakanlığımızca 2020 yılı sonunda tüm Türkiye’de faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. Hakkari’de tanıtımlarımız ileriki süreçte okullarda başlamak üzere çeşitli etkinlikler de bu faaliyetler devam edecek. Halkımızın 112’nin tek numara olduğu 112 ile ilgili bilgilendirmeler yapılacaktır.”

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan aramalar ile ilgili istatistikleri paylaşan Saraoğlu şöyle devam etti; “26 Haziran ile 30 Ağustos tarihleri arasında genel toplam 13 bin 609 çağrı olmuş. Bu çağrılardan cevaplanan vaka olarak 12 bin 780 çağrı olmuş. Cevaplanmayan, gereksiz vaka oluşturmayan kayıtlarda 829.” dedi.

112 Acil Çağrı Merkezinde gerçekleşen toplantıda; 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünce yapılan faaliyetlere ilişkin sunumun ardından, katılımcılar tarafından faaliyet raporunun değerlendirilmesi yapılarak, karşılıklı bilgi alış verişi ve önerilerde bulunuldu.

dsc_4863.jpg

dsc_4854.jpg

Editör: Haber Merkezi