23 Nisan şenliklerinin renkli geçtiği Hakkari’de, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ilde tam bir bayram havası yaşattı.

Etkinlikler, bu gün, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı.

Çelenk sunma törenine; Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Müdürü Nurettin Yılmaz, siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Ardından Vali Sayın Ali Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle İl Müdürü Nurettin Yılmaz ile birlikte öğretmen ve öğrencileri makamında kabul ederek kendilerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Program Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Kutlama programı; Gazi İlk ve Ortaokulu, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ve Vali İdris Akbıyık İlk ve Ortaokulları etkinlikleri devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, etkili bir konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdürü Nurettin Yılmaz, şunları kaydetti.

"Türkiye Cumhuriyeti’miz, köklü tarihinden ve güçlü medeniyetinden getirdiği birikimle, modern çağın dinamiklerini doğru okuyarak; artık bölgesi ve ötesindeki gelişmelere yön veren, darbelere karşı milli iradeyi ve demokrasiyi kıyasıya savunan, dostluğu aranan, düşmanlığından çekinilen uluslararası bir aktör konumundadır. 23 Nisan 1920'de ilk meclisi açan Türkiye ile 15 Temmuz Gecesi’ne imza atan Türkiye, aynı ruhta ve aynı azimdedir. Nice 104. yıllara yüz akımızla ve hep birlikte ulaşmak temennisiyle, sevgili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının, bayramını kutluyorum.' ifadelerini kullandı.

Program öğrencilerin 'Ülkeler Defilesi, Reyhani ve Türkiyem adlı gösteriler, 23 Nisan adlı şiir ve dans gösterileri devam etti.

Akabinde çocuklar, babalarıyla ömür boyu belleklerinde yer edecek ve unutamayacakları bir gösteri yaptılar. Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu ve babaların çocuklarıyla bir arada yaptığı 'Babalar ve Kızlar' adlı duygusal gösteri, adeta 23 Nisan şenliklerine, damga vurdu.

“Anadolu Ateşi” ile halkoyunları gibi birbirinden keyifli, coşkulu ve dolu dolu etkinliklerin yer aldığı program, bol bol alkış aldı.
Vali Çelik ve il protokolünün, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesiyle program sona erdi.

Etkinliğe Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Ali Onay, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sait Taylan, AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Hakkarili Judocular Öztunç ve Öner'den büyük başarı Hakkarili Judocular Öztunç ve Öner'den büyük başarı

Muhabir: ZEKİ DARA