Hakkari’nin gelişimi ve kalkınması açısından önem taşıyan projelerin değerlendirildiği 2024 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ali Çelik’in başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları; Furkan Berber, Buğra Karadağ, Mustafa Berat Kasımoğlu, Tayyar Emre Mahmutoğlu, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Derecik Kaymakamı Abdülkadir Işık, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Can Yılmaz, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve ilgili kurum amirleri katıldı.  

Toplantıda; yapılan ve yapılması gereken çalışmalar, 2023 yılı dönem yatırımları, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyon çalışmaları, sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi.

 Vali Çelik, 2023 yılında Hakkari genelinde 39 milyar 767 milyon TL’lik 496 projenin yatırım programına alındığını söyledi.

2023 yılı dördüncü dönem sonu itibari ile 13 milyar 102 milyonluk bir harcama gerçekleştirildiği bilgisini veren Vali Çelik, "2023 yılında uygulanan projeler için toplam 39 milyar 767 milyon TL’lik yatırım öngörülmüş. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 32.95’e tekabül etmektedir. Fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 65.32'dir” dedi.

Vali Çelik, Van (Hakkari - Yüksekova Ayrımı) Güzeldere Tüneli, Yüksekova Tünelleri, Hakkari Yüksekova TOKİ (Pizok) Deresi Taşkın ve Kurutma Tesisleri Koruyucu Tedbirler, Hakkari Merkez Otluca Yeraltı Depolama Projeleri ile Hakkari’nin enerji alt yapı sorunlarının çözümü başta olmak üzere diğer proje çalışmalarının hızlandırılması için yetkililere talimat verdi.

İl Planlama Müdürü Bayram Özcan’ın sunumu ile devam eden 2024 yılı birinci dönem il koordinasyon kurulu basına kapalı olarak devam etti. 

Kaynak: Zeki DARA