Çukurca'da doğa yürüyüşü Çukurca'da doğa yürüyüşü

Daha önce farklı projeleri gündeme getiren CHP Hakkari Belediye Başkanı Cüneyt Özbek,  bu defada Hakkari'deki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'ndaki kayak merkezinde, Bungalov evler projesini açıkladı.

Hakkari Belediye Başkan Adayı Özbek, Merga Bütan Kayak merkezinin yamaçlarına ilin kış sporları potansiyelini arttırmak konaklamada yaşanacak sorunları bertaraf etmek istihdamı arttırmak farkındalık yaratmak amacıyla TKDK ve Tarım Bakanlığının kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programının kırsal turizm kapsamında bölgenin doğal dokusunu bozmayan 100 adet  Bungalov evler yapmayı planladığını söyledi.

Özbek proje ile ilgili şunları kaydetti.

''Pilot bölge olarak Merga Bütan Kayak Merkezi’nden başlayacak bu proje ileriki aşamada kentin doğal güzelliklerinin yoğun ziyaretine uğrayan lokasyonlarında da devam edecek. Turizmi canlanması için yerli ve yabancı binlerce turistin ilimize gelmesini sağlayacak bu projenin kentin istihdamına ve gençlerimize çok büyük faydalar sağlayacağını düşünüyorum. Bu kadim kente ve gençlerimize sözüm va.  tüm bilgi birikimimi deneyimlerimi halkımın emrine sunacağım bundan kimsenin şüphesi olmasın. ''Hakkari Projelerle kalkınacak.'

Kaynak: NİRGÜL UYSAL