HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Hakkari Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapılan ““Ak Parti Siyaset Akademisi”  programına katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, AK Parti iktidarında Tükiye’nin refah seviyesinin arttığını dile getirdi. Çavuşoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; “AK Parti yola çıkarken bir takım ilkeler belirlemiştir. AK Parti bir dava partisi demiştir. AK Parti’de siyaset, ahlak siyasetin imarıdır.  İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İlkesi ile hareket etmiştir. Devlet millet kaynaşmasını temin etmek için ne yapılması gerekiyorsa o yapılacaktır. Denilmiştir. Ve her şeyden önemlisi de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Partimiz 2001 yılın 14 Ağustos’unda kurulduğunda Türkiye’nin çok büyük ekonomik darboğazın içinden geçtiği, uluslararası vesayet kurumları olan İMF Dünya Bankası gibi kurum ve kuruluşların adeta kendi kurumlarımızın ve devletimizin hücrelerine kadar sirayet etmek suretiyle bizim itibarımızı zedeleyecek bir yaklaşımla bizi tehdit etmeye ayar vermelere kalkmalarının niçin sadece 500 Milyon Dolar için. Zaman zaman televizyon ekranları karşısına geçtiğimiz de bir ana haber bültenin de Antalya’nın Alanya’sına gelen bir Alman turistin geçirmiş olduğu kalp krizinden sonra Almanya devletinin kendisine bir ambulans uçak göndererek onu bulunduğu yerden alıp Almanya’daki hastanelerinde tedavi etmek üzere götürdüğünü duyduğumuzda hey hat hey hat biz bunları görecek miyiz, görebilecek miyiz. Biz bunları yapamayız. Bize bunları yaptırmazlar dedik. Ama bize yaptırmazlar, biz bunları yapamayız dediğimiz ne varsa bugün hepsini gerçekleştirdik. Bunun en büyük mimarı Recep Tayip Erdoğan’dır. O her çıkışında, her söze başladığında bu teşkilata kendisine güvenmesini sağladı. Ve eğer hayal edersen hayaline kavuşmasını imkanının olduğunu söyledi. Yeter ki çalışalım, yeter ki samimi olalım düşüncesi ile hareket etmemizi sağladı. Ve Ak Parti iktidarı ile Türkiye’de esasen bir paradigma değişti. Mevcut siyasi çerçeve ve siyasi anlayış değişti. Bir kere vatandaşına öz güven sağladı. Biz yapamayız biz edemeyiz bize buna yaptırmazlar anlayışına artık biz bir tarafa attık. Nasıl yapabiliriz telaşı içerisindeyiz. Kaybettiğimiz zaman da telafi etmek için çabalıyoruz.” dedi.

ifn_3048.jpg

“İnsanımızın hayat kalitesini, yaşam kalitesini gerçekleştirdik”

Artık kendimize büyük öz güvenimiz var diyen Çavuşoğlu; “Bir şeyi ABD,bir şeyi Rusya, bir şeyi Almanya yapıyorsa bizim bunu yapmamamız için hiçbir nedenin olamayacağını, hatta beşeri kaynaklarımızın ve beyin gücümüzü onların sahip olduğu beşeri kaynaklı beyin gücünden daha da maharetli olduğunu bilerek bu noktada kendimizi ortaya atıyor ve yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’de insanımızın kendisine olan öz güven izahare edilmiş oldu. Ve bunun yanında devlet millet kaynaşması temin edildi. İlk geldiğimiz de Türkiye’nin bütçesinde kasasında bir şey yoktu. Altın rezervlerimiz dolupta taşıyor değildi. Geldiğimiz de yeni petrol kaynakları da bulmuş değiliz. Yeni maden ocakları da bulmuş değiliz. Ne oldu yapabiliriz ve insanımıza güvenmek suretiyle yapabileceğimiz düşüncesi yer etti. Ve insanımız da bunu görerek gerçekten yaptı. Bir taraftan demokratikleşme hareketleri, diğer taraftan yatırımlar öbür taraftan Türkiye’nin kurumsal yapısının tahkim edilmesi ve siyasetinin itibar kazanması gibi yapmış olan atılma ile beraber Türkiye belli bir noktaya geldi. Biz yaptık Allah’a şükür. Hastaneler yaptık, okullar yaptık, yollar yaptık, hızlı trenler yaptık, hava yollarını halkın yolları haline getirdik. İnsanımıza itibar sağladık. İnsanımızın hayat kalitesini, yaşam kalitesini gerçekleştirdik. Ötekileştirilmiş veyahut antidemokratik uygulamaları da cesaretle üzerine gitmek kaydıyla bizden beklenilenini gerçekleştirme ceriyetinede gittik. Biz buna sessiz devrim diyoruz.” Dedi.

ifn_3030.jpg

“Bir darbe ile Türkiye'yi teslim almak istediler”

Yargı eliyle darbe yapılarak Türkiye'nin teslim alınmak istendiğini ifade eden Çavuşoğlu, , "Türkiye'de bir iç savaş doğurmaya çalıştılar, başaramadılar. Bitti mi? Hayır. Bu defa 40 yıl süreyle Türkiye'nin içine sızmış ve başı Amerika'da olan çıbanbaşı, bu defa yargı susturucusu takılmış bir darbe ile Türkiye'yi teslim almak istedi. 17-25 Aralık'ı hatırlayın. Ama birisi daha vardı ki mecliste montaj kasetlerini yayınlamakla meşguldü. Dolayısıyla 30 Mart'ta millet yeniden Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlendi. Daha sonra 15 Temmuz ve ondan önce çukur-hendek terörü vardı. Çukurla çok çektiriyorlardı maalesef. frin'de askerlerimizin yer altında gürmüş olduğu tüneller ve çukurlara bakın, aynı. Bakın işte bunlar taşeron ve piyon. Türkiye 2023 yılına doğru emin adımlarla ilerlerken, 2019 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı bu millettin gönlünden koparmak veya Türkiye'nin idaresinde yeniden bulunmasına mani olmak için gördüğünüz gibi her şeyi denenmiş oldular. Şimdi bakın Türkiye en güçlü devlettir. Biliyorsunuz Fırat Kalkanı Harekatı ile beraber Türkiye yaklaşık 7 aylık süreçte 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirerek, bölgeyi yerel halka teslim etti. Türkiye ve insanımıza yapmadığı zulmü bırakmayan terör örgütü, burada ne yazık ki ABD tarafından desteklenmek ve silahlandırılmak suretiyle Türkiye için tehdit hale getirildi. Roketler, füzeler buradaki kardeşlerimizin şehit olmasına neden oldular. Birçok suçsuz insanımızın ölümüne neden oldular. Suriye'den iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Kürt kardeşlerimizin sayısı 370 bin civarındadır. Afrin; Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bir bölgedir. Kardeşçe ve barış içerisinde, ama maalesef Türkiye'yi yeniden kaos içerisine sürüklemek, Türkiye'yi yeniden ayaklarına pranga vurmak ve bu yürüyüşünü engellemek için buradan bir cephe açmışlar. Yıllardan bu yana Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bir terör örgütünün diğer terör örgütüyle ortadan kaldırılması mümkün değildir. Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, buradaki programın ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçti. Daha sonra çarşı merkezindeki esnafı ziyaret eden Çavuşoğlu, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Son olarak Hakkari Valiliği’ni ziyaret eden Çavuşoğlu, kentten ayrıldı.

ifn_2995.jpg

ifn_3023.jpg

ifn_3079.jpg

ifn_3079-001.jpg

ifn_3095.jpg

ifn_3100.jpg

ifn_3107.jpg

ifn_3116.jpg

ifn_3124.jpg

ifn_3128.jpg

ifn_3136.jpg

ifn_3140.jpg

ifn_3151.jpg

ifn_3162.jpg

Editör: Haber Merkezi