Hakkari’de uyuşturucu ticareti ve kullanımı ile mücadele devam ederken uyuşturcu kullanıcılarının meskeni haline gelen metruk binalarda sıkı denetim başladı.

İran’a sınır noktasında bulunan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde son zamanlarda düzenlenen operasyonlar ile zehir ticaretine büyük darbe vuruluyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Hakkari’de de uyuşturucu ile mücadele kapsamında oluşturulan NARVAS Projesi ( Narkotik Analiz Sistemi) ile sokakların güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Uyuşturucuyla mücadelede bir yazılım projesi olan NARVAS ile vatandaşlar tarafından yapılan bildirimler doğrultusunda hareket ediliyor.

Bu kapsamda Hakkari’de NARKO alan bölgesi olarak belirlenen Yüksekova ilçesinde de uyuşturucu ticaretinin önüne geçmek ve uyuşturucu kullanımını minimize etmek için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit Başkanlığında muhtarlar ile yapılan toplantıda ilçede, metruk bina ve yapıların durumu ele alındı.

Muhtarlara, ilçe merkezinde 22 metruk yapının bulunduğu bilgisini paylaşan Kaymakam Çimşit, şimdiye kadar 2’si okul olmak üzere 3 tanesini yıktıklarını söyledi.

İnşaat halindeki binaların giriş çıkışlarının kapatıldığı belirten Kaymakam Çimşit, 16 yapı ile ilgili işlem başlatıldığını ve söz konusu binalar ile ilgili Çevre, Şehircik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne yazı yazıldığını kaydetti.

Hakkari'de eğitim değerlendirme toplantısı Hakkari'de eğitim değerlendirme toplantısı

Yüksekovalı vatandaşların huzur ve güvenliği için gerekli tedbirleri almaya devam edeceklerini bildiren Kaymakam Çimşit, vatandaşların da  sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği mesajını verdi.

Muhabir: Zeki Dara