Hakkari Yüksekova’da Cilo Doğaseverler Spor Kulübü ve Yüksekova Turizm acentesi tarafından her hafta sonu düzenlen gezi turlarına katılan doğaseverler, doğal güzellikleri ve yeşilliğiyle Karadeniz’e benzetilen Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bir araya geldi.

Hakkari'de esnafa kredi şoku! Hakkari'de esnafa kredi şoku!

Şemdinli’de bulunan Sose Kanyonunu, Taş Köprüyü, Nehri şelalesini, Nehri Türbesini, Kayme Sarayı’nı ve Şemdinli Seyir Tepesini ziyaret eden doğa severler  hayranlıklarını dile getirdiler.

Cilo Doğaseverler Spor Kulübü yönetim kurulu başkan yardımcısı Erkan Durmazer, Hakkari’nin dağların başkenti olarak geçtiğini bu yüzden turizme kazandırılması gereken çok önemli bir yer olduğunu dile getirdi.  Durmazer, “ Bölgede yaptığımız turlardaki en büyük amacımız bölgemizin bilinmeyen taraflarını keşfetmek ve turizme kazandırmak. Turlarımız Hakkâri’nin her yerine oluyor. İşte Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik dahil turlarımız oluyor. Etkinliklerimize genelde öğretmenler, memurlar, kurum müdürleri, sağlıkçılar ve bölge halkı katılıyor. Onun dışında dışarıdan gelen insanlar özellikle bu bölgeye çok büyük bir istekle geliyorlar çünkü Hakkari dağların başkenti olarak geçiyor. Bu yüzden turizme kazandırılması gereken çok önemli yerler var. Her cumartesi ve pazar günü turlarımız oluyor. Tabi bazen özel istekler doğrultusunda resmi tatillerde de isteyen gruplar için hafta içleri de turlar düzenleyebiliyoruz.  

Dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz bölgeyi çok seviyorlar buraya gelip gezen bir dahaki sene tekrar geliyor. Yoğun bir ilgi var bizde bu ilgiyi karşılamak için çabalıyoruz. Tek amacımız Hakkari ve ilçelerini turizme kazandırmak. Bugünki turumuzda öğretmenler, sağlık çalışanları, memurlar ve muhtarlar yer alıyor. Yüksekova’dan çıkıp Şemdinli’ye geldik ilk başta Sose Kanyonuna geldik. Burada doğayla iç içe bir kahvaltı yaptık, karınca yuvası dediğimiz yerde fotoğraflar çektik, daha sonra vadileri ziyaret ettik.  Ardından 1898 yılında yapılan tarihi taş köprüyü ziyaret ettik. Ondan sonra Nehri şelalesini, alabalık tesisini ve burada bulunan Kayme Sarayıyla türbeleri ziyaret ettik. Son olarak Şemdinli Seyir Tepesini ziyaret ederek turumuzu bitirdik” Şeklinde konuştu.

Geziye katılan aslen Nevşehirli olan ve Yüksekova’da öğretmenlik yapan Neslihan Ebili, Şemdinli’nin doğasının çok güzel olduğunu ve her insanın hayatında bir defa görmesi gerektiğini ifade etti. Ebili, “Şemdinli acayip bir yer, ben aşırı beğendim. Doğayla iç içe olacakları için kesinlikle herkese tavsiye ederim. Doğası Karadeniz gibi yemyeşil insanları müthiş, herkesin hayatında bir defa görmesi gereken bir yer. Bence ayrıca Cilo Doğaseverler Spor Kulübü kulüp olarak çok iyiler hiç yabancılık çektirmediler bu yüzden herkese tavsiye ederim”

Geziye katılan sağlık çalışanı Eylem Yalçınyiğit, “ Aslen Vanlıyım. Yüksekova’da görev yapıyorum. Arkadaşlarımızla hafta sonu tur için Şemdinli’ye gelelim dedik ve beklediğimizden çok daha güzel çıktı. Daha önce duymuştuk, işte Karadeniz’e benziyor, yeşil güzel böyle sulak alanları var diye gerçekten beklediğimizin çok çok üstünde çıktı. Doğası çok güzel ve çok güzel korunmuş bence bugüne kadar keşfedilmemiş olması bu korunmuşluğunun göstergesi.  Güzel insanlarla tanıştık. Ekip çok güzel bu ekiple geziye çıktığımız içinde çok mutlu olduk. Gittiğimiz yerleri çok beğendim özellikle Sose Kanyonu, Nehri Seyir tepesi çok güzel bence herkes gelip görmeli”

İstanbul’dan katılan Fahrettin isimli diğer doğasever, ilk defa buraya geldiğini, muhteşem bir yer olduğunu ve herkesin muhakkak gelip görmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: NİRGÜL UYSAL