Ordu evinde verilen iftar yemeğine Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Mustafa Pala, Aziz Gölbaşı ve Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Ahmet Aşık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, ASP İl Müdürü Salih Kaya, şehit yakınları ve gaziler ile kurum müdürleri katıldı.

Vali İdris Akbıyık, masalarını dolaştığı davetlilerle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra Vali Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri aynı masaları paylaştıkları şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftarlarını açtılar.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Hakkâri Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından dua yapıldı.

15-005.jpg

Programda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ülke olarak tarihin her döneminde vatan topraklarını savunmak için yüzbinlerce şehit verdiklerini ifade eden Vali İdris Akbıyık şunları kaydetti: ''Anadolu çok önemli bir toprak parçası. Jeopolitik konumu çok yüksek. Bütün dünyanın ve şer güçlerinin hepsinin gözü maalesef bizim ülkemizde. İşte bu topraklarda doğru düzgün, huzur içerisinde, müreffeh olarak yaşamanın da bir bedeli oluyor. Bu bedeli de şehitlerimizle, gazilerimizle veriyoruz ve bu toprakları çocuklarımıza, torunlarımıza vatan yapıyoruz. Şairin dediği gibi ''Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır'' diyor ya, işte bizim gerçekten Anadolu'muz, Hakkari’miz, Edirne’miz ülkemizin her tarafı şehitlerimizin kanı ile sulanmış şehit yakınları ve gazilerimiz millete ve devletimize emanet bizler bu emanete devlet olarak sahip çıkabilmek için her türlü imkanı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehit yakınlarına, gazilerimize sunmaya çalışıyoruz. Onlar artık Türk milletinin evlatları, şehitleri, gazileri. Biraz önce Kıbrıs'ta gazi olan arkadaşlarımıza beratlarını verdik. Bu biraz gecikmiş bir berat. Sebepte daha sonrada belirlenmiş olması. Yeni belirlenebildiği için bugün veriyoruz beratları hayırlı olsun.''

İftarın ardından, Kıbrıs Barış Harekatına katıldıkları sonradan belirlenen Ahmet Onay ve Mehmet Türkoğlu ile vefat eden Şeref Karuman adına eşi Zarife Karuman'a milli mücadele madalyaları ve beratı verildi.

4-058.jpg

5-031.jpg

7-009.jpg

13-005.jpg

Editör: Haber Merkezi