Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, "Irak Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ve "Stratejik Çerçeveye İlişkin Mutabakat Zaptı"na imza atarken, 2 ülke arasında farklı alanlarda ayrıca 24 işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Erbil'de
Politika
Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
author_image Kurdistan24 -Türkçe  
 1 Saat
       

Irak Bağdat Erdoğan Sudani iş birliği anlaşma 
HABER MERKEZİ 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, "Irak Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ve "Stratejik Çerçeveye İlişkin Mutabakat Zaptı"na imza atarken, 2 ülke arasında farklı alanlarda ayrıca 24 işbirliği anlaşması imzalandı.

Recep Tayyip Erdoğan ile Muhammed Şiya Sudani, arasında, Bağdat'taki Hükümet Sarayı'ndaki gerçekleşen görüşmenin ardından iki ülke arasında gerçekleştirilecek 26 iş birliği anlaşmasına imza atıldı.

İmzalanan iş birliği anlaşmaları şu şekilde:

-İmza töreninde, "Irak ile Türkiye Hükümeti Arasında Su Alanında İşbirliği Çerçeve Anlaşması" ile "Stratejik Çerçeveye İlişkin Mutabakat Zaptı", Erdoğan ile Sudani tarafından imzalandı.

-Türkiye Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı ile Irak Dışişleri Bakanlığı Dış Hizmetler Enstitüsü arasında İşbirliği Mutabakat Zaptını imzalandı.

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Irak Ticaret Odaları Birliği Arasında Mutabakat Zaptı imzaladı.

-Türkiye Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Irak Cumhuriyeti Kültür, Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı Milli Kütüphanesi ve Arşivi arasındaki Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile Irak Sünni Vakfı Divanı Arasında İslami İşler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, imzalandı.

-Türkiye Hükümeti ile Irak Hükümeti arasında, Medya ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Irak Savunma Sanayii Komisyonu arasında Savunma Sanayii Alanında Stratejik İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Irak Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı arasında "İstihdam ve Sosyal Güvenlik Alanlarda Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Irak Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı arasında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zabıtları da imzalandı.

-Eğitim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Irak Kültür, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı arasında "Turizm Alanında Mutabakat Zaptı" imzalandı.

- Enerji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Güvenlik İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

-Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı Arasında Askeri Eğitim İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalandı.

-Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü imzalandı.

-Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması imzalandı.

-Gençlik ve Spor Alanlarında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Irak Sanayi ve Maden Bakanlığı Sınai Kalkınma Genel Müdürlüğü arasında Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (MOHESR) arasında Bilim, Teknoloji ve Yenilik Alanlarında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Türkiye-Irak Tarım Çalışma Grubu 2024-2025 Dönemi Eylem Planı imzalandı.

-Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Ürün Güvenliği ve Ticarette Teknik Engeller Alanlarında Danışma ve İşbirliği Mekanizması Tesis Edilmesine Dair Protokol imzalandı.

-Türkiye Adalet Akademisi ile Irak Cumhuriyeti Yüksek Yargı Konseyi Adalet Enstitüsü arasında Türkiye Adalet Akademisi ve Irak Adalet Enstitüsü Öğrencilerinin, Hakim ve Savcı Yardımcılarının Yargısal Eğitimine Yönelik İşbirliği Hakkında Mutabakat Zaptı imzalandı.

-Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Irak Ulaştırma Bakanlığı arasındaki Kalkınma Yolu Hakkında Mutabakat Zaptı imzalandı.

Editör: Haber Merkezi