Şırnak Merkez Dicle Mahallesi Orman Caddesi’nde 12 Nisanda Zekerya Ç. İsimli kamu görevlisi yolda gördüğü tanımadığı bir kadına fiziki ve sözlü tacizde bulundu. Tacize uğrayan kadın, bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Olay yerine toplananlar, Zekerya Ç.’yi darbederek yaraladı. Bölgede devriye görevinde bulunan polis ekipleri olaya müdahale ederek, Zekerya Ç.’yi kalabalığın elinden kurtardı.

Otomobilin dereye yuvarlandığı kazada 3 kişi öldü Otomobilin dereye yuvarlandığı kazada 3 kişi öldü

Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Zekerya Ç. Hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına kararı verildi. Tedavisi tamamlanan Zekerya Ç. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şırnak Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Cinsel Saldırı suçundan tutuklama kararı verildi.

Konu ile ilgili Şırnak Barosundan yapılan yazılı açıklamada; “12.04.2024 tarihinde Şırnak ili merkezinde uzman çavuş olarak görev yapan Z.Ç. isimli alkollü şahsın bir vatandaşımıza yönelik cinsel saldırı gerçekleştirdiği iddiası ile darp edildiği görüntüler basına yansımıştı. Adli ve idari soruşturması devam eden ve hakkında açığa alınma ve gözaltı kararı verilmiş olan cinsel saldırı eylemi şüphelisi Z.Ç.'nin tedavisinin devam ediyor oluşu sebebiyle ifadesi alınamamıştı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinden sonra tutuklama talebi ile mahkemeye sevkedilen şüpheli hakkında Şırnak Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Cinsel Saldırı suçundan Tutuklama kararı verilmiştir” denildi.

Şırnak haber

Editör: Haber Merkezi