Kentimizin 15 mahallesi var.
 
Tabii en eski mahallelerden ve kalabalık olanların başında Merzan  mahallemiz geliyor.
 
Öyle ki aşağı ve yukarı Merzan diye iki kısma ayrılmış resmi olmazsa bile.
 
Mahallede Üniversitemize ait bir yerleşke ile başta Fen Lisesi olmak üzere 12 resmi ve özel okulun yanı sıra  Üniversite Yurdu binası da var.
 
Buralarda binlerce öğrenci eğitim öğretim görmekte, yüzlerce öğretmen görev almaktadır. 
 
Üstelik kent merkezine bağlı bir belde (Durankaya)  ile ona yakın köy yolu ve Merga Bütan Kayak Merkezinin yolu da Merzan Mahallesinden geçiyor.
 
Merzan mahallesinin yolu daha bir yıl dolmadan kullanılamaz hale geldi.
 
Tabiri caiz ise yol büyük ölçüde çukur ve kasislerle dolu ve araç ile yayalara zor anlar yaşatmaktadır. 
 
Merzan yolundan tozdan geçilememektedir. Yola yakın evler toz bulutu içinde kalmış durumda. Öyle ki; Vatandaşlar tozla mücadele için düzenli olarak yolu sulamaktadırlar.!
 
Bunun müsebbibi kim?
 
Kimseden hesap sorulamayacak mı?
 
Üstelik mahallenin içme ve sulama suyu sıkıntısı had safhada.
 
Ulaşımın diğer bir boyutu olan toplu ulaşım da keyfe keder yapılıyor.
 
Kışın binlerce öğrenci ve öğretmen mahalledeki okullara giderken mahalle servisleri  24 saat çalışırken yaz mevsiminde gün boyu bir minibüs bilemediniz iki servisle vatandaşlar evlerine gidebiliyor.
 
Mahallenin ara yolları da hala toz toprak.
 
Mahalleden geçen üç dere var.
 
 Bunlardan Babiş dediğimiz dere ıslah edilmekte olup; Diğer iki dere her bahar bağ-bahçelere zarar vermekte, yüzlerce metreküp toprağı yok etmektedirler. 
 
Gerçi diğer mahallelerin yolu da geçen yıl yapılmasına rağmen önemli oranda  bozulmuş, yolların altyapısı yapılmadığından yeni yapılacak yollarda yine aynı şekilde bozulacağını söyleyebilirim.
 
Üstelik şehirdeki insanların hayatını büyük oranda değiştirecek olan doğalgaz altyapısı için kazılan caddeler de hala onarılmadı.
 
2017 Hakkari Dönüşüm Programı  çerçevesinde yapılan içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yapımında da kentimizde maalesef sularımız iki günde bir akmaya devam ediyor.
 
Üstelik kanalizasyon hattının döşenmesi sırasında yaşanan olumsuzluklar neticesinde şimdi hala bir yıllık işin bakım ve onarımı yapılması vatandaşın tepkisine neden oluyor.
 
Belediyemiz bu konuda ne yapıyor, ne yapacak sormak isteriz.
 
Velhasılı kelam belediyemiz iktidar partisinden de olsa muhalefet partisinden de olsa bu memlekette işler doğru düzgün yapılmıyor.
 
Ceremesini de biz vatandaşlar çekiyoruz.