İnsanoğlu başarısız durumlarda, bir işi veya görevi beceremediğinde bulunduğu mevki makam her ne ise o görevinden İSTİFA ederek yani ayrılarak halka ve kurumuna olan saygısını gösterir.
İstifa etmek bir erdemdir.
İstifa etmek insani bir haslettir.
İstifa etmek bulunduğu mevki ve makam her ne olursa olsun meydana gelen olayın tüm sorumluluğunu üstlenmek demektir.
Bunun en son örneği, komşumuz Yunanistan’da geçen hafta meydana gelen tren kazasında kazanın sorumluluğu ve Yunan halkına olan saygısından Ulaştırma Bakanı hemen istifa etti.
Bu hareketiyle hem aileleri ölen insanlara hem de hükümete olan bakış açısı tüm siyasilere örnek teşkil ediyor.
Şimdi gelelim ülkemize;
Ülkemizde 6 Şubat günü meydana gelen büyük depremde 11 kentimiz etkilenmiş özellikle Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illeri ile ilçeleri ve köylerinde büyük yıkım yaşanmıştır.
On binlerce bina yıkılmış, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş ve yüz binden fazla insanımız da yaralanmıştır.
Bu depremden önce Hükümet İçişleri Bakanlığı bünyesinde AFAD ve Kızılay ile diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından bölgede olası bir depremle ilgili 2018 yılında bir deprem tatbikatı yapmış, bu konuda il yetkilileri bilgilendirilerek depreme hazırlıklı ve temkinli olmaları sağlanmıştır GÜYA..!
Fakat görünen o ki ne bu tatbikatı yapanlar ne de tatbikatı yönetenler olası depreme hazırlıklı değildiler ve her şey sadece kâğıt üzerinde yazılanlarmış.
Çünkü 6 Şubat günü meydana gelen depremde bu organizasyonu sağlamakla görevli hiçbir yetkili iki gün boyunca deprem bölgesine gitmediler veya ulaşamadılar, ya da ulaşmayı beceremediler.
E, hal böyle olunca vatandaş çaresiz kaldı ve ilk 48 saate yıkılan binaların enkazında kurtarılacak olan insanlar maalesef kurtarılamayarak bir kısmı donarak hayatlarını kaybettiler.
Peki bu gecikmenin sorumluları başta İçişleri Bakanı olmak üzere Ulaştırma, Sağlık ve Milli Savunma Bakanları ile Bakan Yardımcıları, AFAD Yöneticileri, Kızılay Başkanı ve Yöneticileri niçin insani bir erdem göstererek İSTİFA etmediler?
Ötesinde İl Belediye Başkanları, adeta bir kâğıt gibi yıkılan güya betondan binalara ruhsat ve izin veren Belediye İmarla ilgili birim yetkilileri, Denetim firmalarının yetkilileri bugüne kadar niçin İSTİFA etmediler.
Yani saydığım bu insanların bölgede meydana gelen depremde meydana gelen yıkımda, ölüm ile yaralanmalarda ve Deprem plan yönetmenliğine göre hiç mi suçları ve kabahatleri yok?
Hiç mi bu büyük deprem felaketinden ders ve ibret alıp İSTİFA gibi insani bir duruş, insani bir ERDEM göstermezler.
Bu enkazın altında aslında onlar kaldılar.
Eğer idrak sahibi iseler bunu bilirlerdi.
Bugüne kadar istifa etmediklerine göre para mal ve dünyalık hırsları insani hasletlerinin önüne geçmiş ve kalpleri maalesef mühürlenmiş.
Başka ne diyebilirim ki? 
Not: Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıyı nefretle kınıyorum!..