Hakkari’de kurulan ve yıllarca kadın emeğinin değerlendirilmesi için önemli bir mücadele veren Liyana Kadın kooperatifi ile Yüksekova merkezli DEMETER Kadın Kooperatifi bir ilke imza atarak ortak bir proje hayata geçirdiler. 

Kadın kooperatiflerinin katılımcılık, savunuculuk ve ağ oluşturma becerilerinin güçlendirilmesi yoluyla idari ve mali kapasitesinin artırılmasını hedefleyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) tarafından Simurg ortaklığında yürütülen Türkiye'deki Kadın Kooperatiflerinin Ağ Oluşturma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi’nin hayata geçiriliyor. 

Kadın Kooperatifleri Destek Programı kapsamında Lilyana Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi ve DEMETER Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi  “Üreten Kadınlar Kooperatifçilik ile Güçleniyor” Projesi'nin tanıtım toplantısı ve kahvaltı programı düzenlendi. 
Hakkari Esnaf Sanatkarlar Odası’nın da işbirliği ile kadın girişimcilere ve üreticilere ulaşmada ortak bir çalışma yürütülmesi planlanan projenin tanıtım toplantısı Avaşin Parkında düzenlendi. 

Toplantıya Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Hakkari Esnaf Odaları Briliği Başkanı Muharrem Tekin, Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve her iki kooperatifin yöneticileri ile bazı kurum müdürleri katıldı. 

Başkan Geçirgen'den Bakan Yumaklı'ya teşekkür Başkan Geçirgen'den Bakan Yumaklı'ya teşekkür

Kahvaltı ikramı ile başlayan lansman DEMETER Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkan yardımcısı Bahar Sağkol’un, proje hakkında verdiği bilgi ile devam etti. 

Programda kısa bir açılama yapan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Hakkari’de kadın kooperatifçiliğinin iyi bir noktaya geldiğini belirtti. 

Karadağ, Kadın Kooperatiflerinin hazırlayacakları ve başvurularla bunu öne çıkaracak projelerinin bir düzen içerisinde işlemesi gerektiğine değinerek, "DAKA'ya proje sunma fikirlerinizin olması güzel ama bunu kurumlarla birlikte sistematik bir şekilde yürütmeniz daha verimli olacaktır" dedi.

Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu taleplerin takipçisi olacaklarını belirterek, "Burda konuşulanlar havada kalmasın diye kurumların çalışma ve desteklerini de yakından takip edeceğiz. Hukuksal zemindeki taleplerinize karşılık kurumlardan herhangi bir dönüt almadığınızda biz bu noktalarda devreye gireceğiz" dedi.

Muhabir: Zeki Dara