Bir kentin kaderi ile tekrar oynanılıyor.

Tarihi kent Hakkari geçen yıl daha evvel Yüksekova ilçesinin il yapılacağı kararıyla buraya bağlı bir mahalle sonra da ilçe yapılmak istendi.

Hakkarililerin Ak Parti iktidarının bu kararına direnerek meşru her yolu denedi.

Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüldü.

Siyasilerle, başta Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binalı Yıldırım olmak üzere,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşüldü.

Sivil Toplum Kuruluşları, ulusal gazete ve televizyonlarda ülke halkına bu haksız durum izah edildi.

Sonunda hükümet Meclise sunduğu KHK'yı geri çekerek Hakkari ve Şırnak'ı ilçe  yapma  konusunu gündemden çıkararak bu kentlerde yaşayan halkın rahat nefes almasını sağladı.

Gerçi Şırnak ili 1990'larda il yapılmıştı.

O zaman da Cizre ve Şırnak Siirt illerine bağlı birer ilçeydiler.

Ve tarihi kent Cizre'nin il olması daha uygun olmasına rağmen Şırnak ilçesinin askeri ve jeopolitik bakımdan daha uygun olacağı bahisle Şırnak ilçesi il yapıldı.

Şimdi tarihi kent Hakkari tekrar ilçe yapılmak isteniyor.

Hakkari ili coğrafi yapısı ile engebeli ve dağlık bir yerleşim kentidir.

Kışları soğuk ve uzun geçer. Karlar dağlarda Mayıs ayının sonuna kadar kalır.

Hakkari adeta küçük bir İsviçre'dir.

Doğa yapısı harika.

Yaylaları, dağları, cennet vadileri ve akarsuları ile cennet vatanımızın adeta cennetten bir köşesidir.

Yani bu kentin yapısını bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu yöreyi il yapmışsa muhakkak bir bildiği vardı.

O bildiği de bu kentin ileride turizmin gelişeceği, kentin iki komşu ülkeye sınırdaş olma hasebiyle burada ticaretin ve lojistiğin gelişmesiyle yörenin Doğu Anadolu bölgesinin kalkınma sinerjisini oluşturacağını öngörmesi olarak algıladığımızı  ifade etmek istiyorum.

Lakin bölgede yaşayan Kürt halkının işbaşına gelen hükümetlerin yanlış politikaları, yanlış uygulamaları sonucu hep geri bırakılması, -ki Hakkari kentinin bir ulema ve ilim bölgesi olmasına rağmen buraya ancak cumhuriyetin kuruluşundan 85 yıl sonra üniversite kurulmuş bunla beraber bölgede ne turizm gelişmiş, ne ticaret gelişmiş, ne dış ülkelere ihracatın depo yeri olması hasebiyle ne lojistik gelişmiş ve en önemlisi de  ufak da olsa ne sanayi gelişmiş.

Bölgede 1980'lerden itibaren olaylar olmasına rağmen bölge halkı ne ili terk edip başka ülkelere veya ülke içine göç etti, ne de bunca az gelişmişliğe, sıkıntılara rağmen devletine karşı herhangi bir yanlış girişime yol verdi.

Biz siyasi olayların sorumlusu olarak bir halkı cezalandırıp il-ilçe statüsü verilmesi Hakkari halkına karşı hasmane bir tutum olarak addediyoruz.

Yüksekova ilçesi il yapılsın bu ancak bizi sevindirir ve onure eder.

Yalnız tarihi Hakkari kentinin İlçe yapılmasını asla ve kat'a kabul etmiyoruz.

Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi mülahazaların ve siyasi iş ve eylemlerin tüm Hakkari halkına mal ederek Hakkari gibi bir kenti ilçe yapılmasını kararını tekrar gözden geçirerek bu mazlum ve fakir halkın ve ötesinde ülkede o çok sevdiği ve değer verdiği en yüksek oranda genç nüfus barındıran gençler hakkına Hakkari'mize dokunmamasını Hakkari'nin İl olarak kalmasını istirham ediyoruz.