Hakkari'nin her tarafı delik deşik.

İçme suyu için, kanalizasyon için yollar kazılmış, fakat her ne hikmetse ikinci yıla girmemize rağmen yollarımız bir türlü asfaltlanmadı-asfaltlanamadı.

Hele bir de il olmaktan çıkıp ilçe olacağı mevzu bahis olunca sanki işler birden bire duruverdi.

O kadar ki şehrin ana girişi olan Tekser lojmanlarının bulunduğu mahalle sakinleri yoğun araç trafiğinden dolayı hala toz toprak olan yolan çıkan tozlar sağlıklarının tehlike altında olması yüzünden bu durumu protesto ederek caddeyi iki yönlü araç ulaşımına kapatarak trafiği durdurmuşlardır.

Peki ne oluyor?

2 yıldır yapılan işler, yani su ve kanalizasyon altyapı işleri için kazılan cadde ve sokaklar bugüne kadar hala asfaltlanmadı.
Niçin?

Neden?

Yollar adeta çukur deryasına dönerken, yollardan kalkan tozlar halkın sağlığını tehdit ediyor.

Öte yandan milli servet olan araçlarımız kısa süre içinde arıza verir hale geliyor.

Peki bu kadar uzun bir süre yollarımıza asfalt yapmayan Belediyemiz halka bir açıklamada bulunmayacak mı?

Yani İstanbul Belediyesi yolu yapacak diye şehrin tüm yolları bitmeden asfaltlama yapılamaması hangi aklın ürünü.

Depin mevkiindeki Özel İdareye ait asfalt şantiyesinden veya Karayollarına ait Yeni köprüdeki asfalt şantiyesinden hiç olmazsa yollara kaplama asfalt yapacak kadarda , asfalt getirip bozuk yollara hiç olmazsa toz kalkmayacak ve araç geçişini kolaylaştıracak bir asfalt yapılamaz mı?

Yoksa Hakkarililerin hayatlarının fakirlikle orantılı olarak ucuz mu görüyor yöneticilerimiz?

Ya el insaf halkın seçtiği belediye başkanı ve meclisini görevden el çektiren devlet atadığı başkan ve meclisini bu ile hizmet için çalıştıramıyorsa vatandaş derdini kime anlatacak.