Bilindiği gibi Ak Parti Hakkâri İl Başkanı Nurettin Fırat 17 Ağustos’ta görevinden istifa etmişti.

O günden bugüne kadar aradan geçen zaman süresince Ak Parti Hakkâri İl Başkanlığına hala atama yapılmaması kamuoyunca merak konusu oldu.

Yaklaşık 31 kişinin Ak Parti İl Başkanı olabilmek için Genel Merkeze başvurduğunu belirten yetkililer, bu kadar başvuru yapılan partilerine böylesine teveccüh gösterilmesi kendilerini sevindirdiğini ifade ettiler.

İktidar partisinin kentimizde geçen dönem bir milletvekili dahi çıkaramadığı düşünülürse İl Başkanlığı için müracaat sayısının çok olması partiye gösterilen güven ve teveccühün göstergesi olarak yorumlanıyor.

Yalnız bölge şartları dikkate alındığında İl Başkanı olacak kişinin bölge dengeleri göz önüne alınarak bir atama yapılmasını elzem kılıyor.

Bölge aşiretler bölgesi.

Hangi aşiretin oy potansiyeli ve partiye verdiği oy belli.

Bunun yanında Ak parti teşkilatının şahıslar üzerindeki kriterleri de göz önüne alınarak ve anılan şahsın Hakkâri’deki konumu, siyasetteki devamlılığı il siyasetindeki ağırlığı, güçlü aşiretler ile ilişkisi ve potansiyeli ele alınarak İl Başkanı olarak kongrede seçilmesini umuyoruz.

Yaklaşık 16 gündür il Başkanı olmayan Ak Parti İl Teşkilatının huzursuz olduğu, siyasetin boşluk kabul etmediğini belirten siyasiler biran önce İl Başkanının belirlenmesinin şart olduğunu dile getiriyorlar.

Beklentiler halkın teveccüh edeceği,  benimseyeceği, güçlü aşiretlerin destekleyeceği ve güçlü bir aşiret mensubunun aday olarak belirlenmesi yönünde olduğu belirtiliyor.