Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde çiftçilerin sulama ihtiyacının karşılanacağı, Dilimli Barajı 1. Kısım Sulama projesi ihalesinin yapıldığını, sürecin tamamlanması ile sözleşmenin imzalanarak imalatlara başlanacağını duyurdu.

Başkan Yardımcısı Ücar çalışmaları denetledi Başkan Yardımcısı Ücar çalışmaları denetledi

Valilikten yapılan açıklamada, 1. Kısım Yapım İşi kapsamında Yüksekova'da yer alan yaklaşık 13.950 dekar (brüt) alanı sulayacak çeşitli çap ve basınç sınıflarında 41.983 m uzunluğunda HDPE boru ve özel parçalarının, 14.344 m CTP boru ve özel parçalarının ve 4.523 m Çelik boru ve özel parçalarının döşenmesi, 25.492 m işletme ve bakım yolu yapılması ve boru hatları üzerindeki sanat yapıları inşaatları yapılacağı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dilimli Barajı 1. Kısım Sulama Projesi kapsamında Hakkâri ili Yüksekova ilçesinde yer alan 1395 hektarlık alanın Yaklaşık maliyeti 646 milyon 340 bin TL olan sulama ihalesi yapılmış olup, değerlendirilme süreci devam etmektedir. Dilimli Barajı 1. Kısım Sulama Projesinin faaliyete geçmesiyle Yüksekovalı çiftçilerin sulama ihtiyacı Dilimli barajından karşılanacaktır. Projenin Yüksekova’ya hayırlar getirmesini temenni ederek başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya şükranlarımızı arz ediyoruz."

Muhabir: Zeki Dara