Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürleri Kazım Gür ve Oktay Kızılkaya ile birlikte Hakkari eğitimine katma değer katan Özel Kural Okulları’na ziyaret etti.

Özel Kural Okulları Kurucu Müdürü Habib Gür’den, öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar ve okulun genel eğitim durumu hakkında bilgi alan  İl Müdürü Nurettin Yılmaz, “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında, okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim ve öğretim faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Eğitimin mihenk taşı olan öğretmenlerin, çalışma hayatında huzurlu olmasının, eğitim-öğretim faaliyetlerinde verimliliği artıracağını ifade Müdür Yılmaz,  “Okulunuz, ilimizin hem akademik başarıda hem sosyal ve kültürel faaliyetlerde, önde ve el üstünde olan bir okulumuz, Bunda siz öğretmenlerimizin emeği çok büyük; bu kapsamda sorumluluklarınız bir kat daha artmaktadır. Öğrencilerimize büyük hayaller kurdurup büyük hedefler belirleyelim. Her öğrencimiz, birer hazinedir. Biz öğretmenlerin görevi de bu hazinelerin keşfedilmesini sağlamaktır. Gençlerimizin iyi eğitim alması ve iyi birer insan olarak yetişmeleri için verdiğiniz ve vereceğiniz tüm gayretleriniz ve şehrimizin eğitimine yaptığınız kıymetli katkılarınız için siz değerli yönetici ve öğretmenlerimize, teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. 

Müdür yılmaz, daha sonra okulun konferans salonunda, öğrencilerle bir araya geldi.

Burada öğrencilere hitap eden İl Müdürü Yılmaz: "Kendinize hedef belirledikten sonra neden bir bilim adamı, bir akademisyen, bir mucit olmayasınız? Başarılı olmak için en önemli konu disiplinli çalışma, sosyal faaliyetler için vakit ayırma ve programlı çalışma. Eğitim hayatınızda, bir hedef için mücadele etmeniz gerekir, hedef seçilmeksizin hiç bir başarı elde edilemez. Kendi sevdiğiniz mesleği yapmak için çalışın. Başarı demek koyduğunuz hedeflere ulaşabilmeniz demektir. Hedefinizi hep yüksek tutun. İyi bir mesleği ve iyi bir üniversiteyi hedefleyin. Şu günlerinizin kıymetini bilip en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Başarılı olduğunuz alan yapmak istediğiniz şey olmayabilir; ancak yetenekli olduğunuz bir alanı seçmeniz, geleceğinizi garanti altına almanıza ve başarılı olmanıza yardımcı olur. Bölüm tercihi sırasındaki en önemli faktörler, sizin ilgi ve yönelimlerinizdir. İnsan sevdiği işi yaptığında kuşkusuz başarıya ulaşır. Sizler, geleceğimizi şekillendirecek, ülkemizi ve bayrağımızı en güzel şekilde temsil edeceksiniz. Hedeflerinize ulaşmanızda, devletimizin tüm imkanlarını seferber edecek ve her zaman yanınızda olacağız” dedi.

Özel Kural Okulları Kurucu Müdürü Habib Gür de ziyaretlerinin kendilerine güç kattığını belirterek İl Müdürü ve beraberindeki şube müdürlerine teşekkür etti.

Gür, Özel Kural Okulları olarak, Hakkari’nin eğitimine değer katmaya devam edeceklerini vurguladı.

Hakkari yöresel yemekleri Van’da sergileniyor Hakkari yöresel yemekleri Van’da sergileniyor

Editör: Zeki DARA