Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Ulu Cami bitişiğindeki alanda ‘Final’ mitingi gerçekleştirildi.

Miting alanı Dem Parti bayrak ve flamaları ile süslenirken, alana giren vatandaşlar polis ve DEM Parti görevlilerinin üst aramasının ardından alana alındı.

Saygı duruşu ile başlayan mitinginde katılımcılar tanıtıldı. Mitinge DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli, Hakkari Milletvekilleri Onur Düşünmez, Öznur Bartın ve Vezir Parlak, Hakkari Eski Milletvekili Sait Dede, Hakkari Eski Beldiye Başkanları Hüseyin Ümit ve Fadıl Bedirhanoğlu ile Yüksekova eski belediye Başkanı Salih Yıldız, Dem Parti Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Adayları Mehmet Sıddık Akış ve Viyan Tekçe ile ilçe ve belde belediye eşbaşkan adayları katıldı.

DEM Parti İl Başkanı Kadir Şahin ‘Final’ mitingine katılan herkese teşekkür etti ve “Vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışıp kalanları iftar sonrası DEM Parti’nin seçim ofisine çay içmeye bekliyoruz” dedi.

Daha sonra mitinge katılacağı açıklanan eski siyasetçi Leyla Zana video konferans aracılığı ile mitinge katılan Hakkarililere seslendi.

‘Sizinle bir araya gelemediğim için üzgünüm, tüm katılımcıları saygı ve sevgi ile selamlıyorum’ diyen Zana, “Hakkari’nin bu seçimlerde daha gür bir sesle iradesini sandığa yansıtacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Gençler ve kadınlara seslenen Zana, “Vakit Hakkari’nin vaktidir. Vakit birlik ve beraberlik vaktidir. Kimse Hakkari üzerinden yanlış hesap yapmasın. Herkes birlik ve beraberliğe odaklansın. Oyunuz varlığınızdır. Eğer siz oylarınızı yükseltirseniz barışın sesini yükseltirsiniz. Çözümün sesini yükseltirseniz. Ben inanıyorum Hakkari her zaman olduğu gibi örnek bir şehir olarak partisine sahip çıkacak destek verecektir. Hakkari tarihi mirasına sahip çıkacaktır. Sizi saygı ve saevgi ile selamlıyorum” dedi.

Hakkari Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Sıddık Akış da mitinge katılan herkese teşekkür etti. 

Akış, "Hoş geldiniz. coşkunuz ve renginiz karşısında çok çok mutluyum. Biz çığ olup selleşiyoruz. Sel olup gürleşiyoruz. Hiç kimse önümüzde engel olamaz. Çünkü Hakkari kararını vermiş arkadaşlar. Hakkari dimdik ayaktadır” dedi.

Belediyeyi halkla beraber şeffaf bir şekilde yönetecekleri mesajını veren Akış, Hakkari belediyesinin anahtarını halk adına teslim alacağını söyledi.

Ardından söz alan Eşbaşkan Adayı Viyan Tekçe de kadınlarla beraber seçimi kazanıp kadınlar ile belediyeyi yöneteceklerini söyledi.

‘İktidara bir ders vermeye hazır mısınız?’ diye soran Tekçe Hakkari'de son zamanlarda yapılan yardımları eleştirdi.

Hakkari eski Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da kentin birlik ve beraberlik içinde yeni dönem belediye eşbaşkan adaylarını rekor bir oy ile seçeceğine inandığını belirtti.

Son olarak konuşan DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Dem gelir devran döner” dedi. Temelli, ülkedeki kötü gidişatın son bulması gerektiğini belirterek, düzene son verecek olan partinin DEM Parti olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinin sona ermesi ile birlikte Türkiye’de her şeyin ters gittiğini söyleyen Temelli, seçimler yaklaşınca siyasilerin söylemlerindeki değişime dikkat çekti.

Program konuşmaların ardından müzik ve halaylar ile devam etti.

Hakkari’de yaralı bulunan dağ keçisi tedaviye alındı Hakkari’de yaralı bulunan dağ keçisi tedaviye alındı

Muhabir: Haber Merkezi