Kışın buz tutan görüntüsü, yazın çevresinde açan rengarenk çiçeklerle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan şelale, bugünlerde de daha coşkulu akan suyuyla ziyaretçilerini cezbediyor.

Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen ziyaretçilerin yanı sıra turistlerin de ilgi gösterdiği şelale, yılın her döneminde yansıttığı farklı güzelliklerle hayranlık uyandırıyor. 

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) öncülüğünde bir araya gelen ve aralarında öğretmen, doktor, avukat gibi farklı meslekten doğaseverin bulunduğu 50 kişilik kafile baharla beraber sonunu suların coşkun aktığı Ava Ore Şelalesine çıktı.

CİSAD rehberlerinin eşliğinde şehir merkezine 15 kilometre mesafede bulunan bölgeye giden doğaseverler; yeşilin tüm tonlarının, rengarenk çiçeklerin bir arada görülebildiği manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. 

Yoğun iş temposu ve stresli geçen hafta sonunu güzel bir şekilde değerlendirmek, şehir hayatının yoğun geçen koşuşturmasını hafifletmek için şelaleye gittiklerini ifade eden doğa tutkunları kentin doğasına hayran kaldıklarını ifade ettiler. 

Aslen İstanbullu olan ve Hakkari’deki bir okulda öğretmenlik yaptığını anlatan  Bilgen Doğar, Hakkari doğasının muhteşem olduğunu dile getirerek, “Hakkari’de öğretmenim İstanbul’dan geldim. Hafta içi okulda çalışıyoruz. Hafta sonu ise iş stresini atmak için CİSAD doğa derneği ile gezilere katılıyoruz. Gerçekten Hakkari harika ve muhteşem. Hakkari’nin harika bir doğası var burada stresimizi atıp mutlu oluyoruz. Herkese tavsiye ederim. Gerçekten çok farklı çok değişik bir yer. Yani ben de hayretle bakıyorum şuanda. Bu şekilde hafta sonları gezilere katılmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu. 

CİSAD Derneğinde görev alan rehber Gülizar Harmancı ise Hakkari’nin CİSAD Kulübün faaliyetleri  sayesinde daha çok tanındığına dikkat çekti. 

‘Baharın gelişi ile biz de uyanmış olduk’ diyen Harmancı, dernek olarak kış faaliyetlerine devam ettiklerini ancak halkın dahil olduğu faaliyetleri daha çok bahar aylarında yaptıklarını söyledi. 

Harmancı, “Bundan sonra Hakkari’den ve il dışından gelen ekiplere eşlik edeceğiz. Bundan sonra Ters Lale faaliyetimiz olacak. Ava Ore uzun zamandır bu kadar coşkulu akmıyordu. Hep beraber bu güzelliğe şahitlik ediyoruz. Arkadaşımın kitabını da tanıtmış olayım. Çok sevdiğim Burcu Temiz Pöge’nin Uykuya Uyanış kitabı herkese tavsiye ederim.  Gerçekten Hakkari saklı bir cennet. İnsanlar buralara akın etmeye başlayacak. Küçük bir uyarımız var doğamızı temiz bırakalım. Gittiğimiz bölgelerde çevre temizliğimize çok dikkat edelim. Çünkü bu doğayı tek seferlik kullanmıyoruz. Bir ömürlük olacak. Buraları torunlarımıza da bırakacağız. Bizim için önemli olan Hakkari'yi gerçekten turizme kazandırmak. Bu sene ciddi bir yoğunluk var. Programlar dolu dizgin. Yerel bütün rehberlerin dikkat etmesi gereken şey misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak olmalıdır. Hakkari yeni yeni tanınmaya başlandı. Önceliğimiz doğamıza sahip çıkmak olmalıdır” dedi. 

Yüksekova’nın 106. kurtuluş yıl dönümü törenle kutlandı Yüksekova’nın 106. kurtuluş yıl dönümü törenle kutlandı

50 kişilik doğasever gurubun gün içindeki ikinci rotası Üzümcü, Oğul ve Ceylanlı köylerinin sınırları içinde bulunan Ters Laleleri ile meşhur vadi oldu. 

Muhabir: Zeki Dara (ÖZEL)